Var Hitler en människa eller ett nazistsvin?

Jag ställde frågan till ett gäng äldre herrar, som brukar samlas och diskutera världshändelserna. Han, som hade varit chefredaktör för en stor tidning, tog sig fför pannan. Ja, vem är rasist, när alla som jämför människor med djur, kallas rasister? Har inte många anti-rasister tagit över delar av nazisternas ideologi och använder densamma mot dem som de på mer eller mindre goda grunder kallar rasister? Vad menade sverigedemokraten från Borlänge, när han pratade om en skala, där man i ena änden är hundra procent människa och i andra änden hundra procent muhammedan?
 
Vad menade han egentligen? Det är ändå skillnad mellan att vara människa och att vara mänsklig. Är killen rasist, eller ännu värre: nazist? Öppet nazistiska NMR har ett slags nationellt centrum i en liten by inte så långt från Borlänge, och minst en person med öppet nazistiska sympatier har blivit invald på en sverigedemokratisk valsedel i en grannkommun. Men nära skjuter ingen hare. Och det är ju märkligt att den här killen inte redan har blivit utesluten, om han verkligen är nazist och partiledningen har vetat det. 
 
Varför reagerade ingen av de ledande sverigedemokrater, som satt på första raden, medan talet hölls? Höll de med om att muslimer inte är människor, eller uppfattade de inte talet på det viset? Han sa "Hundra procent fullt ut människa. Human. Det som man menar med det begreppet". Detta faller utanför den vedertagna defintionen av "rasism", som består av fem olika kriterier, som ska vara uppfyllda. Å andra sidan är det vanligt att kända nazister medvetet uttrycker sig otydligt, så att inte alla fem kriterierna ska vara uppfyllda i samma uttalande. 
 
Just idag har en miljöpartistisk riksdagledamot tvingas lämna partiet på grund av ytterst diffuska anklaglelser om "gränslös beteende" samt "kränkning i ett fall". Staffan Heimersson, mångårig kolumnist på Aftonbladet, har idag blivit avstängd sedan ha kritiserat Me too-kampanjen.  Enligt Aftonbladet är orsaken att han just idag har uttryckt  en opassande kvinnosyn i en intervju i en annan tidning. 
 
Tillägg:
SD-killen ifråga har just sagt enligt Aftonbladet, att han drabbades av "ett hjärnsäpp" och att ham menade hundra procent humanist". Hjärnsläpp låter ju allvarligt, som en svår sjukdom. Men en person som är ovan att tala inför en större publik, kan ju få en viss "ramfeber" och glömma bort de exakta orden, man tänkt säga. Är han nazist eller är han bara något som den stockholmsbaerade kultur- media- och politikeliten föraktar mest: en lantis, som är ovan att uttrycka sig och uttala sig som man ska i de fina salongerna? SD:s partiledare Jimmie Åkesson, som nu gör allt för att bli en av finfolket, var mycket snabb att fördöma sin partikamrat, som han påstod sig inte ens veta vem han är.
 
Nej, SD är inget för lantisar. Är det egentligen någon skillnad mellan AB, MP och SD? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0