Att vägra göra det man inte får göra

Ska religiösa vigselförrättare ha rätt att vägra viga homopar, frågar tidningen Dagen. Som borde heta Natten. Flera riksdagsledamöter har svarat ja på frågan. Å andra sidan har bara en tredjedel svarat. Enkäten används nu i propagandan mot de religiösa samfundens vigselrätt.

För Kristdemokraterna har det blivit snurrigt värre. Partiet vill som bekant avskaffa äktenskapet, och ersätta det med registrerade partnerskap även för heteropar. I reklamen för partiets ekonomiska politik heter det "Vi vill inte avskaffa rikedomen. Vi vill avskaffa fattigdomen."  Men när det gäller just äktenskapet vill kd göra alla fattiga, för att inte de homosexuella ska få del av rikedomen.

13 av 24 kd-riksdagsledamöter svarar ja: religiösa vigselförrättare ska ha rätt att vägra viga homopar. Resten har inte svarat. Är detta ett tecken på uppror mot partiledaren Göran Hägglund som vill avskaffa äktenskapet, eller är det ett nytt utslag av kd:s hejdlösa opportunism? Partiet vill alltså avskaffa äktenskapet och präster och pastorers vigselrätt. Men de ska ha rätt att vägra!

Ateisten Morgan Johansson, s, säger däremot nej. Har han också ändrat sig? För en tid sedan stödde ju han, tillsammans med ateisternas ordförande Christer Sturmark, den katolska biskopen Arborelius och pastor Hedin kravet att äktenskapet ska avskaffas. Nu ska det tydligen behållas, och katolska präster och pingstpastorer ska tvingas viga homosexuella. Jag förutsätter att Morgan Johansson har kommit överens om detta med Sturmark, Arborelius och Hedin.

För Arborelius och Hedin är väl inte så korkade att de har skrivit under kravet att avskaffa äktenskapet under hot från Morgan Johansson att annars ska han trumfa igenom en lag i riksdagen, som tvingar katolska präster och pingstpastorer att viga homopar?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0