Hav stiger inte när land sjunker

Kartan, som illustrerar förra inlägget visar inlandsisens största utbredning. Höga kusten - den del av skandinaviska halvön som har den snabbaste landhöjningen ligger precis halvvägs mellan isens nordkant och dess sydkant.Hur tjöck isen var just där vet väl ingen. Men jag löste nyligen att inlandsisen över Grönland når 3.000 meter över havet. Förmodligen var den lika tjock i Höga kusten-området, är landhöjningen har varit 296 meter sedan isens avsmältning.
 
Mig veterligt tror ingen att havet har sjunkit så mycket, utan det är landet som har stigit så mycket. Vart har alla vattenmassorna tagit vägen? Men vad händer, när land sjunker? Jo, helt logiskt sjunker havsnivån också. Eftersom mer land översvämmas. Men vad händer med jordskorpan, när det bildas ett flera tusen meter tjockt istäcke över densamma? Jordskorpan pressas ner. Men betyder det att jordklotets totala volym krymper? Nej. Jordskorpan pressas upp både utanför isen och under isen, där den inte är lika tjock. Därför har vi en landsänkning även i södra Sverige, trots att även denna del av den skandinaviska halvön täcktes av isen.
 
Detta är naturliga rörelser i jordskorpan långt innan ångloken uppfanns, långt innan flytplan och bilar uppfanns. Men svenska journalister i gemen är så obildade så att de tror att landsänkningen i söder inte existerar, utan att det är havet som stiger. Denna med skattemedel översubventionerade journalistkår skriker efter ännu mer pengar från staten. Man  påstår att man är ett skydd för demokratin mot fake news.
 
I själva verket producerar de själva fake news, som vilselekder våra lika obildade politiker att ta felaktiga beslut, som häller på att göra Sverige till ett uland, som hotas av statsbankrutt. Men Sverige är väl ett rikt land, som inte står vid randet av en statsbankurr? Ja, ännu så länge. Men över hälften av landets kommuner och regioner är konkursmåssiga. 
 
Riksrevisionen har varnat för att den dyrbara" klimaomställningen" har ingen eller bara en liten påverkan på klimatet. Riksrevisionsverkt är visserligen ingen expertmyndighet på klimatet, men anser tydligen att åtgärderna är "ineffektiva".  Finns det över huvud taget effektiva åtgärder, som påverkar klimatet? Det vet nog inte ens Riksrevisionsverket. Vetn ågon?
 
Kanske Greta, som av ett par kyrkopolitiker har förklarats vara en profet med budskap dirket från Gud, en ny Muhammed. 

Landsäkningen trollas bort i allt mer hysterisk klimatdebatt

 
 
Läste i Stockholmsmedia, tror det var Dagens Nyheter (Daily Fake News) om stigande havsnivåer i södra Sverige.I Norrland motverkas de stigande havsnivåerna fortfarande av landhöjningen efter senaste istiden. Det låter ödesmätttat. Fortfarande? Hur länge till? Ett par år eller tiotusentals år, eller ännu mer?
 
Men det är inte havet som stiger, utan landet som sjunker i södra Sverige. Gränsen mellan landhöjning och landsänkning går strax söder om Motala. Vättern är som ett badkar, som tippar mot söder. I norra delen av sjön finns Sveriges största insjöskärgård och i södra delen översvämmade stenåldersbyar och skogar. En medeltida kyrkogård lär också ligga på Vätterns botten. 
 
Är det kanske de koleldade ånglokens fel? Eller flygresornas fel? Ett tydligt tecken på att svenskarna har tröttnat på klimatbedrägeriern är de ökande försäljningen av personbilar i den största och törstigaste storleksklassen. 
 
Är svenska journalister verkligen så obildade så att de inte ens har elementära kunskarper om vår land i gången tid och nutid, är skolkrisen allvarlig. 

Höjning med en tiondels grad utlöser klimatpanik

Det är riksnyheterna i TV. som gått ut med det för många ångestframkallade beskedet att tidigare rekord för januari månad i Örebro har slagits med exakt så mycket. Var sitter den märkliga termometerna som visar så exakt? Vad klimatalarmisterna i TV troligen inte känner till är att stan har växt på både bredden och höjden. Den omgivande landsbyggden har flyttats längre bort. De nya höga huskkropparna avger värme. I Uppsala är det redan tio grader varmare i centrum än utanför stan. Bilavgaserna innehåller inte bara koldioxid. De värmer dessutom luften, som de släpps ut i.

Skåningar, smålänningar och samer - ett klargörande

Jag personligen delar inte in svenskar i mer eller mindre svenska. För mig är alltså skåningar och samer lika svenska som jag själv. De är inte mindre svenska för att de medvetet eller omedvetet vill bevara sin skånska eller samiska särart.
 
Men jag tycker däremot att en person, som gör sådana indelningar, ska göra samma värdering av sig själv som av andra. Och då tycker jag att en person, som har vuxit upp i ena änden av Sverige borde hålla sig för god för att stämpla människor i andra änden av Sverige som inte svenskar fullt ut. Till saken hör ju också att det samiska området slutgiltigt delades upp mellan Sverige och Danmark - Norge ungefär samtidigt som Skåne blev svenskt. 
 
Och ännu mer bizzart blir det att sångerskan Loreen, som har vuxit upp i samma stad i det gamla Svearikets kärnområde, som jag själv är född i, inte skulle kunna representera Sverige. Kan över huvud taget några målardalingar representera Sverige, enligt den skånska rasisten? Lägg nu märke till att jag inte beskyller alla sverigedemokrater för att vara rasister. Men är det inte lika mycket dags för SD att skaka ur de bruna lössen ur den svenska fanans veck, som det borde vara dags för Socialdemokraterna att skaka ur de bruna lössen ur de röda fanans veck? 
 
Jag syftar naturligtvis på den pågånde fördrivningen av judar från Malmö, vilket ledande socialdemokrater i den staden ligger bakom, under täckmantel av kritik mot staten Israel och stöd till det palestinska folket. Jag vill återigen påminna om att Malmö-Lund var ett europeiskt centrum för övervintringen av nazister efter Nazitysklans fall. Exempellivs räddades norska nazister till Sverige undan den norska rättvisan efter den tyska ockupationen av Norge.
 
Stefan Löfvén har upprepade gånger frågat Jimmie Åkesson vad som fick honom att gå med i SD ett år innan detta parti beslöt att ta avstånd från nazism och rasism. Men frågan bör också ställas till Löfvén själv vad som hindrar honom att rensa ut nynazisterna, som döljer sig under palestinaschalar, ur det egna partiet.
 
Vem är egentligen smålänning? Måste man inte vara svensk medborgare eller åtminstone vara invandrare med permanent uppehållstillstånd för att räknas som smålänning? Jag har en god vän, som är född i Malmö och talar med en aning skånsk accent som har bott flera år i Småland, men enligt egen utsago inte varit fullt ut accepterad som smålänning av andra smålänningar.
 
Alla människor i hela världen är dock inte svenskar. Inte ens de, som har lyckats tilltvinga sig något slags tillfällig uppehållsrätt genom att bryta mot våra lagar, både genom att vistas här illegalt under lång tid och genom att behå grövre brott än så. Hur många gånger har inte Stefan Löfvén sagt att de, som fått avslag på sina asylansökningar, ska lämna landet? Hur har han då under press från ett av riksdagens minsta partier kunnat gå med på att stifta en lag för just den grupp som har trilskats mest, nära 9.000 personer?
 
De är alltså "smålänningar" om de är bosatta i Småland, men inte svenskar som har flyttat över gränsen från Skåne?  

Stora skillnader mellan eurovisionen 2012 och flygkraschen 2020

Riksdagens tidigare  andre vicce talman Björn Söder ifrågasatte om Sverige verkligen hade vunnit eurovisionen, trots att den vinnanande låten hade skrivits av två svenska låtskrivare. hadse vunnit de svenska utslagstävlingarna och sjöngs av en artist, som var född, uppvuxen och utbildad i Svearikets gamla kärnområde, ser ut som en svensk och  talar perfekt svenska,  och inte ens hade besökt släktingarna i föräldrarnas gamla hemland.
 
Talar perfekt svenska gör inte Söder, som snarare talar en ålderdomlig dansk dialekt, som - till skillnad mot s.k riksdanska - inte har förändrats nämnvärt sedan Skåne införlivades med Sverige under andra hälften av 1600-talet.
 
Vem är mest svensk av de två? Söder menar tydligen att den nordiska rasen är en förutsättning för svenskhet. Har han komplex för att han inte är någon riktig svensk? Han tycks nu ha sparkats snett nedåt inom SD-hierarkin, efter att tidigare ha varit en av de fyra högsta hönsen, som nu har blivit tre. SD:s motståndare gottar sig fortfarande i Söders uppenbara rastyplära, som de nu har försökt tillskriva Kent Ekeroth för hans ifrågasättande om det var rätt att kalla två av offren för flykraschen för "smålänningar".
 
Av Ekeroths egna inlägg framgår inte någon form av rasbestämning av de två, varför jag tror att han ville fästa uppmärksamheten på att de tillhör en grupp f.d. asylsökande som fått avslag på sina asylansökningar, men inte har lämnat landet utan har vistats här illegalt under en längre tid, innan de fick något slags tillfälligt uppehållstillstånd genom den s.k. gymnaiselagen. 
 
Ekeroth själv är av judisk börd från Kazakstan, som är eh f.d. sovjetrepublik i norra Västasien. Enligt Söders rastypologi kan han därmed inte vara hundra procent svensk, eftersom man enligt Söder inte kan vara både hunddra procent svensk och jude eller same. 
 
Många har reagerat mot att afghanska medborgare, som redan har uppehållstillstånd i Iran, har sökt asyl i Sverige och vägrat återvända till Iran sedan de fått avslag på sina svenska asylansökningar utan problem har åkt på "semester" till Iran - utan att gripas av iransk polis. Har de ljugit i sina svenska asylansökningar? Och har vi inte konstiga lagar i Sverige, när personer som har avvisningsbeslut kan komma tillbaka till Sverige efter besök i hemlandet?
 
Man förstår regeringspartiernas ömma tå, när konsekvenskerna av deras lagstiftning dras fram i ljuset. Men naturligtvis är det bedrövligt att detta har skett p.g.a nedsjutningen av ett passagerarplan. 
 
Vad Björn Söder beträffar, så tror jag att han trots sin osvenska uppväxtmiljö har tillräckligt goda kunskaper i svenska språket för att förstå vad han faktiskt säger, d.v.s. att han har sagt vad han faktiskt mienar. Det har gjorts försök att "tolka" honom annorlunda, att han bara har menat att det är skillnad mellan olika svenskar. De, som tror det underskattar honom. De förväxlar honom kanske med en vanlig bonde från den skånska landsbygden, när han i själva verket är en akademiker med utbildning från universitetet i Lund.
 
Malmö-Lund har för övrigt varit ett centrum för den skandinaviska efterkrigsnazismen  Vilket inte ens alla Lunda-akademiker torde ha känt till, eftersom "de röda" har dominerat så starkt under deras studietid. 
 
 

Extremt brandälskande skogar i Australien sedan människan kom dit för 50.000 år sedan

Du läste rätt och jag har inte skrivit fel, när jag skrev att Australiens skogar älskar skogsbränder. Och visst är det människans "fel", men knappast de moderna idustriarbetarnas fel. Inte ens kolgruvornas fel att Australiens skogar började brinna för tiotusentals år sedan. Det var antagligen en behaglig kontinet, som människorna kom till. Men de förde med sig matvanor, som inte hade använts av de djur som dittills bebott kontinenten: Den mänskliga metoden att laga mat över öppen eld. Och elden spred sig i de ditttills ganska fåtaliga eucalyputsskogarna. Som med eldens hjälp snabbt kom att täcka 70 procent av Australiens beskogade yta. 
 
Eucalyptusträd älskar eld. De sprider sina frön med hjälp av skogsbränderna. Urinvånarna lärde sig nog av de först anländas misstag både att handskas med elden och vilka faror som lurade i skogarna. De europeiska invandrarna, som kommit under det två senaste århundradena har tydligen fortfarande inte lärt sig. 
 
TV-journalisten Erika Berström har utsatts för veritabla hatkampanjer sedan hon råkat säga några sannigens ord om klimatpanikskaparen Greta Thunberg. Men media fortsättar att många lut Gretas förenklade budskap att det är kodioxidens feloch att politikerna är köpta av kolindustrens fel. Det kanske de är. I Sverige ser vi nu hur politiker efter politiker går i vin & spritbranschens, läkemedelsindustrin och den illegala narkotikabranschens ledband. Så varför skulle inte oljebolagen försöka göra samma sak?
 
Men även om så skulle vara fallet, är ju frågan om detta är huvudorsaken till klimatkatastroferna. Och har inte vindkraftindustrin och bilbranschen med sina miljöfarliga elbilar köpt andra sidans politiker?  Jag tänkte följa upp förra inlägget, om det lutande planet ner i knarkträsket med några motargument mot den knarkliberala propagandan. Men detta kom emellan. Klimatalarmismen undanskymmer de verkliga hoten mot både miljön och människors hälsa. 
 
Det moderna skogsbruket är också det moderna industrisamhällets verk. I Sverige har vi sedan några årtionen extremt branfarliga skogar.Snabbväsande men lättantändlig granskog.  I Australien har man sedan urminnes tider extremt brandälskande skogar. I ett av de sedvanliga klimatalarmistiska inslagen om skogsbränderna i Australen råkade reportern nämna något om eucalyptusolja, så jag läste på, 
 
Jag visste ju sedan tidigare att skogsbränderna i Indonesien beror på jakten på biologiska bränslen, som ska ersätta de fossila bränslena kol och olja.Man bränner ner regnskogen för att i stället odla oljepalmer. Ibland sprider sig bränderna okontrollerat. Kunde det vara samma sak med de australiska skogsbränderna?_
 
Nej, inte riktigt. Eucalyptusträden växer glest och bladen ger dåligt med skugga på marknivå. Varma dagar avdunstar euclyptesoljan från träden och lägger sig som ett lock i höjd med trädkronorna. En gnista och hela oljemålet expoderar. En australisk politiker sa att det är som en atombomb, vilket misstolkades av SVT-reportern som något slags erkännande att Greta har rätt. Om man får tro på 16-åringen, som tydligen nyligen blivt 17, så har hon hela historien lar för sig 50 .000 år bakåt i tiden om mänsklig påverkan på vår miljö 
 
Ingenting alls har hänt före mitten av 1800-talet, när de koleldade ¨ångloken ersatte de havrematade hästarna. Men den historiska notisen verkar Greta ha missat. Hennes perspektiv bakpt verkar inte vara längre än den tid, hon själv har funnits. Lågprisflygets tidsålder. 
 
Så har även jag gått i klimatalarmisternas fälla. I stället för ännu ett inlägg om knarket, en brandfackla mot knarkliberalismen, bler det ett inlägg om klimatet. Så har även jag bidragit ill att dra uppmärksamheten från det kanske största hotet mot folkhälsan i Sverige till något helt annat. 
 
 
 

RSS 2.0