Kondomkrängarnas lilla hejaklack inom den svenska kristenheten!

Christer Sturmark, ordförande förbundet Humanisterna
Sten-Gunnar Hedin, talesman för Pingströrelsen
Karin Wiborn, missionsföreståndare Svenska Baptistsamfundet
Anders Arborelius, biskop ocd Katolska kyrkan i Sverige
Göran Zettergren, missionsföreståndare Svenska Missionskyrkan
Morgan Johansson, folkhälso- och socialtjänstminister 2002-2006

Dessa personer har undertecknat  Brännpunktsartikeln i Svenska Dagbladet 3 november. Fyra av dem är kyrkoledare på olika nivåer. 

Morgan Johansson skriver att han har varit folkhälso- och socialtjänstminister - inte att han är medlem i förbundet Humanisterna. Man kan tro att han uttalar sig för regeringen, eller åtminstone för socialdemokratiska partiet.. Men det gör han inte. Han kör sitt eget race, tvärtemot partilinjen.

Sten-Gunnar Hedin påstår sig vara talesman för Pingströrelsen (med stort P), men nämner inte att pingströrelsen är en gemenskap av fria församlingar, som bestgämmer själva i teologiska frågor. Han nämner inte att just i dagarna har en annan person valts astt efterträda honom.

Exakt vilka mandat att tala å medlemmarnas vägnar, som Wiborn och Zettergren har, vet jag inte.

Anders Arborelius är utsedd av påven att vara Jesu ställföreträdare i Sverige. Om han verkligen är det, vet inte Jesus från den ena stunden till den andra vad han vill. (Se föregående inlägg!) Även om dessa personer verkligen hade representerat alla medlemmar i sina kyrkor, så utgör de medlemmarna mindre än en 10-del av alla kyrkligt anslutna i Sverige.
 
Men de utnyttjas inte bara av RFSU och ateisterna, utan även av kd, som mitt under finanskrisen hotar att spräckas regeringen om inte kyrkorna fråntas sin vigselrätt! Så här skrev biskopen, pastorerna och ateisterna i SvD:
"Förbundet Humanisterna har i sitt remissvar på äktenskapsutredningen från januari föreslagit en civilrättslig lösning där den juridiska vigselrätten endast är förbehållen staten. Organisationen RFSU föreslog för kort tid sedan (SvD Brännpunkt 29/9) en liknande konstruktion, liksom flera trossamfund som i sina remissvar pekar på obligatorisk civilrättslig registrering av giftermål som alternativet."

Och så här hänger Kristdemokraterna på efter sveket i abortfrågan:
"Göran Hägglunds förslag om en könsneutral samlevnadsbalk får den 3 november i Svenska Dagbladet uppbackning av bland andra Christer Sturmark från Humanisterna, biskop Anders Arborelius från Katolska Kyrkan, missionsföreståndare Göran Zettergren, Svenska Missionskyrkan och Morgan Johansson,s, som menar att en civilrättslig ordning som den enda rimliga utvägen. Dagens Nyheters ledarsida den 4 november stöder också förslaget ..."  (Insändare från kd i Gefle Dagblad)

Och så här skriver Riksförbundet för sexuell upplysning (RFSU):

"Miljöpartiet, socialdemokraterna och vänsterpartiet lämnade häromdagen in ett förslag till ny äktenskapslagstiftning.

Eftersom den nuvarande lagstiftningen gör skillnad på människor genom att inte låta samkönade par gifta sig ställer sig RFSU positivt till en lagändring.

- Oppositionens förslag är bättre än dagens lagstiftning och om riksdagen skulle rösta för detta är det ett steg åt rätt håll, säger Åsa Regnér, generalsekreterare i RFSU.

Det finns dock brister i oppositionens förslag.

Den mest grundläggande är att kyrkor och andra religiösa samfund ska få behålla den vigselrätt de har i dag. Och att de därmed även i fortsättningen ska ha rätt att själva välja om de vill viga par av samma kön."

Alla kan se den förre folkhälsoministern Morgan Johansson, s, inte representerar sitt parti, utan snarare RFSU som länge nog har kunnat uppträda som något slags halvstatlig myndighet. RFSU har sedan 1930-talet mycket målmedvetet arbetat på att avskaffa den kristna sexualetiken. RFSU är inte bara Sveriges största kondomförsäljare (Har Katolska kyrkan ändrat sig om preventivmedel?), utan arbetar intensivt på att indoktrinera småbarn om att alla former av sex  är naturligt och skönt.  "Lås dig inte vid en heterosexuell syn på sex", står det bl. a i RFSU:s råd till småbarnsföräldrar.

Många blandar ihop RFSU och RFSL. Då är det lätt att tro att Hägglund, Arborelius & Hedin har ingått en smart kompromiss med de homosexuellas organisation RFSL. Men förbittringen hos de homosexuella är värre någonsin. Inga kyrkor, präster eller pastorer, som inte vill viga homosexuella, behöver göra det. Så lyder de kompromissförslag som sex av sju riksdagsparter står bakom.

RFSU har målmedvetet arbetat på att avkaffa den kristna sexualetiken, att skilja sexualiteten från fortplantningen, för  "kompisknull" och fri abort. RFSU stödde tvångssteriliseringar i rasförbättrande syfte.
 
- Hur kan man stödja en sådan organisation men inte oss? Den frågan ställer sig säkert många homosexuella - och i synnerhet de, som tror på myten att Bibeln bara fördömer extrema former av homosexualitet. Homosexuella som vill giftas sig och hoppas kunna leva i ett livslångt äktenskap har ju på något sätt accepterat "heteronormen". Nu verkar ju kyrkoledarna snarare stödja de extrema formerna av både homo- och heterosexualitet. Det som kallas "sodomi."

_________

Det är på grund av dåliga generaler som vi, som har en traditionell tro, har förlorat kampen om äktenskapet. De homosexuela har gjorts till syndabockar för allt ont. Detta är fel pedagogik om man vill förklara det unika med äktenskapet.
När RFSU grundades var ensamma mödrar och deras barn allvarligt diskriminerade. Riksdagen hade 1908 infört förbud mot reklam för preventivmedel. Många visste inte var de fanns att få tag i. Riksdagen lyckades däremot inte ena sig kring ett förbud mot försäljning av abortredkap. Illegala aborter var en lönande verksamhet, som krävde många offer.bland kvinnor. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0