Kd: Barnen straffas för föräldrarnas synder!



Jesus med sin mor och mormor. Svenskt arbete från 1520, typiskt för den senmmedeltida Maria & Sankt Annakulten i Sverige. Sankt Anna var blivande mödrars skyddshelgon. .


Ett märkligt argument, som man ofta hör i äktenskapsdebatten, är att alla samlag inte leder till barn. Därför ska sexualiteten frikopplas från fortplantningen.  - Varje jakt efter ett bytesdjur, som ett rovdjur gör, leder inte till att bytesdjuret fångas. För tigrar lyckas ungefär vart 20:e jaktförsök. Innebär det att rovdjurens jaktbeteende inte har något samband med överlevnaden?  - Propagandan för ett frikopplande av sexualiteten från fortplantningen har pågått i mer än 100 år i Sverige. Och har givit resultat. För många kvinnor handlar det inte längre om man och barn, utan enbart om barn. 

När mannen har gjort sitt, kan han gå, kanske finnas med som en försörjare i bakgrunden. Och har sedan inte råd att få barn med den kvinna, som han kanske slutligt inleder ett stadigt förhållande med. Det här är inte alls bra. Men ett faktum, som man inte ändrar på så lätt. Det är mycket lättare att avbryta en graviditet. Men det är så här man gör barn i Sverige, i  många fall. Om inte graviditeten avbryts med en abort. När socialminister Göran Hägglund, kd, pressades av den abortkritiska opinionen, utlovade han "graviditetsförebyggande åtgärder". Men alla graviditer är inte oplanerade för att kvinnan saknar en manlig familjeförsörjare. Alla aborterade barn har inte varit oönskade av kvinnan själv.

Sannolikt aborteras fler planerade och önskade barn, än någonsin tidigare, under Göran Hägglunds styre. Den ekonomiska pressen accompanjeras av moraliska pekpinnar, som hör hemma i en annan debatt. En debatt om sambandet mellan sexualitet, fortplantning och familebildning behövs verkligen. Men det är, som sagt var, en annan debatt. Barnen ska inte straffas för de ogifta föräldrarnas  "felsteg".

För övrigt har Kristdemokraterna aldrig var mot aborter. Innan kd blev så abortglada som de är nu, var de mot de fria aborterna, kvinnans rätt att bestämma själv. Claphaminstitutets direktor, förre kd-rikdagsmannen Tuve Skånberg, kallar abortförbud för "höger", samtidigt som han försäkrar att Claphaminstitutet inte är "höger". Hur kan katoliker vara med i en sådan organisation? Caphaminstitutets ordförande, Evangeliska Frikyrkans ordförande Stefan Swärd, har skrivit en avhandling om hur Sverige fick fria aborter. Efter vad jag kan minnas förespråkade Swärd en restriktiv abortpolitik, där det skulle spela roll om det väntade barnet var önskat av samhället, eller inte.

Denna linje har länge varit både frikyrklighetens och Kristdemokraternas politik. Kristdemokraterna har, i denna  som i så många andra frågor, förlyttat sig från den ena extrempositionen till den andra: Från restriktiv abortpolitik till att det ska aborteras hej vilt'! Den abortkritiska opinionen ska mutas med att homoäktenskap ska kallas något annat! Claphamnistutet vill åter ställa de kristna frågorna i centrum för samhällsbygget. I så fall kanske kd tvingas lyssna på den kristna opinionen för att inte trilla ur riksdagen. Och då har ju Skånberg och Swärd räddat kd kvar i riksdagen med sitt institut. För det måste de väl belönas? Skånberg får kanske tillbaka sin riksdagsplats? Men borde i så fall inte båda herrarna tala om vilken abortpolitik de vill ha?

För man kan inte, åtminstone inte  på kort sikt , förebygga särskilt många aborter genom att tala om kristna familjeideal, arbetsmoral och hederlighet i affärer. Om nu inte kvinnorna själva ska bestämma över aborterna, vilka ska då göra det? Om nu kvinnor i vissa fall måste stöjdas i sina beslut att göra abort, på vilka grunder ska det avgöras om stöd ska ges, kanske påtvingas kvinnan?

Jag misstänker att det blir samhällsekonomin blir den grunden, vilka barn som är önskade av samhället.. Kvinnor ska tänka sig för, innan de blir med barn. Annars får de skylla sig själva. De ska i varje fall inte ligga samhället till last. Det ska inte fattigpensionärerna heller göra. Kd:s svek mot pensionärerna är nästa lika stort som sveket mot barnfamiljerna. Kommer medellivslängden att sjunka? Livet har blivit otryggt och oförutsebart för alla med den regeringspolitik som kd stödjer och bidrar till..

Abortförbud må vara en orealistisk politik. Men att kräva ett bättre skydd för de svagaste kan aldrig vara "högerkristendom". Den omvandling från aborträtt till abortplikt, som accentuerats  med kd i regeringsställning är inte kristen på något sätt.  Det allra minsta man kan begära av en kristen politiker, är väl att han genom sin politik inte utsätter gravida kvinnor för ekonomisk press eller påtryckningar att göra abort?
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0