Blir biktsekretessen nästa offer för kd:s klåfingrighet?

  Robespierre ledde skräckväldet under franska revolutionen. Han introducerade giljotinen som avrättningssmetod. I sin kamp mot kristendomen ersatte han kyrkvigseln med den "civilrättsliga regeristrering", som kd nu vill införa i Sverige. Robespierre är ju ideologiskt föredöme för de mest extrema ultraliberalerna. Ned med allt!

De nutida begreppen "höger" och "vänster" uppstod under franska revolutionen, vars lagstiftning Kristdemokraterna och dess stödorganisation Claphaminstitutet
vill införa i Sverige. Vid omröstning om monarkin satte sig de som ville avsätta och avrätta kungen till vänster, de som ville avsätta men inte avrätta kungen i mitten, och de som varken ville avsätta eller avrätta kungen satte sig till höger. De franska revolutionärerna avskaffade också kristendomen, som de ersatte med en nygammal hednareligion. Prästerna dödades genom att skickas ut i kriget, där de i vapenbruk outbildade prästerna föll offer för fiendens kulor. Kyrkvigseln avskaffades och ersattes av en "civilrättslig registrering" av samma slag som kd nu - drygt 200 år senare - vill införa i Sverige. När man inte lyckades utplåna kristendomen ur fransmännens medvetande, och enstaka präster faktiskt överlevde kriget, försökte man i stället utplåna kyrkan som samhällelig institution.

Kristdemoktraternas politik är en säregen blandning av frikyrklig sekterism och franskrevolutionär kyrkofientlighet. Kd:s föregångare, den frikyrkliga gruppen inom folkpartiet, drev under mellankrigstiden ett dubbelspel i riksdagen tillsammans med liberala ateister mot Svenska kyrkan. När konsekvenserna framemot 1960-talet stod klara för pingströrelsens ledare Levi Pethrus, bildades KDS (som kd hette då) tillsammans med statkyrkoprästen Birger Ekstedt, som blev KDS' första partiledare.

Sedan Alf Svensson blivit partiledare tog först den frikyrkliga sekterismen överhanden, och därefter därefter den ultraliberalism, som är franska revolutionens barn. Partiet visade sitt verkliga ansikte i EU-parlamentet, där nyliberalen Anders Wijkman, kd, röstade mot ett förslag från de övriga kristdemokratiska partierna att skriva in kristendomens betydelse för Europas utveckling i EU:s konstintiution. För våra ateister i och utanför kd har ingenting positivt hänt i Europa mellan kristnandet av det antika romerska imperiet och franska revolutionen.

Partinamnet "Kristdemokraterna" är missbruk av Guds namn, som alltså används som täckmantel för en ekonomisk politik, som tvingar kvinnor att göra abort. Med försämringarna av trygghetssystemen kan vi också vänta sänkt medellivslängd., Om hörnet väntar s.k. dödshjälp. Kd kommer förstås att låtsas vara emot, men kommer inte att hota med att avgå ur regeringen. (Jmfr hanteringen av homoäktenskapsfrågan, där kd hellre går franska revolutionens väg än spräcker den borgerliga regeringen!)

Kyrkan ska inte ha någon juridisk särställning, menar Kd. Kyrkan ska fråntas vigselrätten. Kd-ledaren Göran Hägglund driver  en politik, som i förlängningen kommer att leda till att präster tvingas avslöja bikhemligheter i rättegångar. Varför ska präster ha en vidsträcktare tystnadsplikt än sjukvårdspersonal, om inte kyrkan ska ha en juridsk särställning? Frikyrkorna har aldrig haft någon lagreglerad bikthemlighet, och det har ju varit kutym att frikyrkofolket bekänner sina synder offentligt inför hela församlingen. Fallet Thomas Quick är ett bedrövligt exempel på konsekvenserna av trycket på frikyrkomedlemmar att bekänna sina synder offentligt. Det blir lätt ett tryck att bekänna synder som man inte har begått. Ju värre syndare, desto mer frälst!

Bikthemligheten är inte så självklar som det kan tyckas.  Att Svenska kyrkan ska plockas av sina privilegier är alltså en gammal strategi, som nu fullföljs av kd,  hos frikyrkosekterister i riksdagen. Man trodde att skarorna skulle strömma till frikyrkorna om Svk vingklipptess. Man drog sig inte för att söka stöd hos ateister som Herbert Tingsten (fp) och Arthur Engberg (s). Under höste 2008 gick Sten-Gunnar Hedin (pingströrelsen) och biskop Arborelius ut i en gemensam artikel i Tinstens tidning (DN) tillsammans med ateisterna Christer Sturmark och Morgan Johansson,. där de tillsammans stödde franska revolutionens religionspolitik. Allting utländskt är ju bättre än allting svenskt, menar de svenska sektkatolikerna.

Men nu verkar det som om Arborelus har börjat genomskåda kd-bedrägeriet. Nu ska katolska kyrkan lämna ifrån sig vigselrätten bara om kyrkorna utsätts för "en mycket tydlig press" att viga homopar, säger biskopen till Dagen. Ja, det kan vara klokt att inte kapitulera innan man känner till styrkeförhållandena. Och när det gäller bikthemligheten så är det bättre att stämma i bäcken än i ån. Ta kampen för kyrkornas juridiska priviegier redan nu. Sex riksdagspartier (alla utom kd) har lovat att kyrkorna får behålla vigselrätten, utan vigseltvång. Se till att de håller sina löften!

Ett bra alternativ till kd är att de kristna sprider ut sig i alla partier. Detta är en påverkansmetod, som har använts av homorörelsen med mycket stor framgång. Homorörelsen kan idag ställa upp med riksdagsledamöter i alla partier och har minst en ministerpost. Det kommer de säkert att ha även efter ett regeringsskifte. Det finns absolut ingentging som säger att vara sig homosexuella eller bekännelsetrogna måste ha samma åsikter om skatter, socialförsäkringar, privatisering av offentliga verksamheter eller stöd till bilindustrin.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0