Kristdemokratin - en livsfientlig ideologi?

Vad gör alla människor i sommarhettan? Det är inte många som orkar hänga över datorn, och det är låg aktivitet på många bloggar. De kanske gör barn? Det hoppas jag verkligen. Det vore ett bra sätt att protestera mot Kristdemokraterna och deras livsfientliga utspel att bekämpa graviditerna i stället för aborterna. Blogg.se har blivit ett tillhåll för unga mammor, som skriver om hur lyckliga de är. De disktuterar att bilda ett nätverk för rätten att vara ung mamma och pappa. Den rätten är inte självklar.

DN har frågat läsarna om rätt ålder för att få sitt första barn.

15-19 år 2%

20-25 år 23%

26-30 år 42%

31-35 år 24%

36-40 6%

Över 40 år 3%


Skrämmande siffror! Bara 25 % tycker att man ska ha barn före 26 års ålder, och endast 2 % innan man fyllt 20. Det är möjligt att det hade blivit något större andel under 26 års ålder, om en landsortstidning hade frågat. Men siffrorna år skrämmande ändå. Man bör tänka på att det dröjer 1 - 2 år från det att man "planerar" sitt första barn tills barnet är på väg. Med denna inställning, som kraftigt underblåses av kristdemokratiska politiker, kommer svenska folket att utrota sig självt.

Europa håller på att bli världens ålderdomshen, medan Afrika håller på att bli världens barnhem, som förser Europa med arbetskraft - eller med nya arbetslösa som väntar på bättre tider.

I många länder är barn en pensionsförsäkring. Många barn måste man ha, för det är ju inte säkert att alla lever lika länge som sina föräldrar. Europa kondombombar Afrika, men det minskar vare sig aids eller barnproduktionen. Vore det inte bättre med folkpension?

Vill abortminister Göran Hägglund utrota svenska folket? Jag talar då inte om  blonda och blåögda, för det är vi inte längre. Antingen är vi gråhåriga och blåögda eller unga och mörkhyade. Jag talar naturligtvis om hela svenska folket. Första generationen invandrare håller kanske barnafödandet uppe. Men knappast andra och defintivt inte tredje generationen invandrare. Kan man då förlita sig på att Afrika kommer att kompensera Europa för den låga nativiteten under all framtid?

Alla födda når inte vuxen ålder. Och alla som når vuxen ålder skaffar inte barn. För att ett folk inte ska dö ut, måste det födas minst 2,1 barn per kvinna. I fattiga länder, med hög barnadödlighet och låg medellivslängd  behövs 3 - 4 barn i genomsnitt per kvinna. I Sverige har barnafödandet under ett antal år varierat mellan 1,5 och 2,1 barn per kvinna, vilket ger ett genomsnitt på 1,8 barn per kvinna. Situationen är likartad i överiga västeuropeiska länder.

För att uppnå ett  genomsnitt på 3 - 4 barn per kvinna, krävs att de mest fertila får 8 - 10 barn. Om sedan barnhälsovården i det landet förbättras, så att fler barn överlever, blir det en så kallad befokningsexplosition. Det blir det också om medellivslängden ökar. Men medellivslängen kan inte öka hur mycket som helst. Den kan kanske öka från 40 år i riktigt fattiga länder till 80 år - vilket leder till en fördubbling av befolkningen. Men den kan inte öka från 80 till 160 år. Antalet barn, som når vuxen ålder, kan däremot fördubblas hur många gånger som helst. Efter den första fördubblingen, blir det ju dubbelt så många som skaffar egna barn. En generation senare har fördubblas befolkningen en gång till.

Men vad säger att detta kommer att fortsätta hur länge som helst? Men även om en skattefinansierad folkpension kan undanröja det främsta motivet för att skaffa många barn, behövs väl ändå någon form av preventivmedel? Eller kan man lära folk att använda naturliga preventivmetoder, som Katolska kyrkan rekommenderar?

Katolska kyrkan har därigenom utmanat mäktiga ekonomiska intressen inom framför allt läkemedelsindustrin och dess lakejer inom Socialstyrelsen, landstingen och de politiska partierna, och särskilt Kristdemokraterna. Kd-politikere kan antas vara mutade av läkemedelsindustrin, eller också har de egna ekonomiska intressen i branschen.  Deras förgiftning av kvinnokroppen, först p-piller och sedan antidepressiva mediciner mot p-pillrens biverkningar, är en formidabel guldgruva. Att p-pillren även kan ge blodproppar, som kvinnor dör av, avfärdas med att alla mediciner har biverkningar. Vilken sjukdom botas med p-piller? Är fertilitet en sjukdom?

Det som stör i synnerhet våra frikyrkokristna är att så många barn föds före äktenskapet. Borde de då inte uppmana folk att gifta sig? Kanske rentav föreslå en sänkning av giftasåldern från 18 till 17 år? I stället vill man minska graviditeterna, skjuta upp banafödandet.

Men vilket resultat kan denna "dubbelmoral" ge, om inte fler aborter? Den ökande skilsmässofrekvensen hos frikyrkokristna visar att många frikyrko-kristna ser äktenskapet bara som ett legitimt sätt att leva ut sina sexuella lustar. Många frikyrkokristna har inte sex för att de har gift sig. De gifter sig för att ha sex. Till denna opinion vädjar kristdemokraterna i riksdagen, i stället för att visa politiskt ledarskap i en fråga som verkligen rör nationens framtid.
Man kan tro att sex före äktenskapet för åtskilliga frikyrkokristna är en värre synd än abort.

Den frikyrkliga inställningen til lsex, samlevnad och abort är minst sagt ogenomtänkt. Den katolska inställningen är desto mer genomtänkt. Kanske svår att praktisera i ett land som Sverige, men ett ideal att sträva mot. Oavsett vad man må tycka om Katolska kyrkan i övrigt.

Sverige har inte onormalt många påbörjade graviditeter. Vi har så många påbörjade graviditeter som behövs för nationens överlevnad. Sverige har däremot, i internationell jämförelse, onormalt många graviditeter som avslutas med abort. Och detta inte för att kvinnorna inte vill ha barn, utan för att omgivningen tycker att de är för unga för att få barn. Eller för att barnets var "oplanerat".

                                                           - X -

Pelle Poluha, som är en "konservativ" kristen bloggar har skrivit följande:

"Gud verkar ju ha gjort oss könsmogna långt innan vi är redo för äktenskap och barn. Även om tidpunkten för vigseln är kulturellt betingad kvarstår det faktum att en trettonåring är för ung för föräldraskap. "

Pelle utgår från att man måste gifta sig innan man har sex. Har han då tänkt på följande: I Sverige är det lagigt med sex när man fyllt 15 år, men man får inte gifta sig innan man fyllt 18 år. Dock anser en majoritet i DN:s läsarenkät att man inte ska ha barn innan man fyllt 26 år. Sex före äktenskapet (med hur många som helst) är alltså tillåtet innan man får gifta sig. Borde det inte vara tvärtom?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0