Nu förstår jag inte alls.

 Jungfrufödsel i naturen. (Tyvärr hade jag ingen bild på äggläggande arbetsbin, så det fick bli en bild på ett arbetsbi som samlar pollen.) Om drottningen förolyckas, börjar arbetsbina att lägga ägg. Eftersom de är obefruktade, handlar det bokstavligen om jungfrufödslar. Det är drottningen som gör att arbetsbin inte är sexuellt aktiva och inte kan lägga ägg. Däremot har de normal ungvårdnadsinstikt, vilket drottningen däremot saknar. Det är alltså arbetsbina som föder upp larverna - och avgör om en viss larv ska bli en drottning eller ett arbetsbi. Eftersom äggläggande arbetsbin är obefruktade kan de bara få drönare (hanar) som avkomma. Även en drottnings drönarägg är obefruktade. Ett bisamhälle med äggläggande arbetsbin är dömt till undergång, eftersom inga nya honor (vare sig drottningar eller arbetsbin) produceras.



Jag deltar ju i debatten på några andra bloggar också. Skiljelinjen går tydligen vid jungfrufödseln. Vi som tror på den trosbekännelse, som läses varje söndag i Svenska kyrkans kyrkor, uppmanas att gå ur och bilda ett eget samfund eller klubb. Det är väl dom, som inte tror på Svenska kyrkans bekännelse som borde gå ur? Ännu märkligare blir det, när det visar sig att jungfrufödsel-förnekarna är samma personer som ville ha homovigslar i kyrkan. Som tycker att exemeplvis två kvinnor ska gifta sig i kyrkan, och skaffa barn genom insemination.

Närmare junfrufödsel än så kan man väl inte komma, utan ett direkt gudomligt ingripande?

Men det är väl, som jag har misstänkt hela tiden. Homovigslarna handlar om något annat än att par med samma kön ska gifta sig. Det handlar om att rasera varenda kristen dogm. Homokraven används som plog för en helt ny religion. Nåja, ny och ny. Utomäktenskapliga samlag till frukbarhetsgudens ära, är ju inget nytt. Och "kärlek" i svenskkyrklig kontext är ju numera detsamma som "knulla". (Men det får ju förstås inte sägas.)

Det som de lesbiska kvinnor, som vill insemineras, inte vill göra. Åtminstone inte med en man.

Frågan, som jag inte förstår, är alltså varför tron på jungfrufödseln skulle vara uttryck för "homofobi".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0