God konst - en trend som sprider sig.Konstprofessorn Lars Vilks är världsberömd för att ha skapat en ny konstart av yppersta kvalitet.
Här har en av Vilks adepter, den brasilianske konstnären Carlos målat ett proträtt av sin store mästare. Det brasilianska kulturdepartementet har visat sin uppskattning genom att ställa upp med en hel polisplton för att skydda Carlos mot upprörda konstkritiker, som har fått det här med god konst om bakfoten.

Konsten är inte själva konstverket, utan publikens reaktioner inför konstverket. Lars Ohly, v, träffade mitt i prick, när han inte´ville uttala sig om Vilks konst, med motiveringen "Jag vill inte bli en del av Vilks konst".

De muslimer och andra är alltså ofrivilligt delar av Vilks konstverk. De poliser som har till uppgift att skydda Vilks är alltså utkommenderade delar av Vilks konstverk. Borde då inte polisbevakningen finansieras med något kulturanslag. Poliserna är ju statister i Vilks konst.

Visst ska konstnärer ha konstnärlig frihet. Men någon rätt att utnyttja andra människor som delar av sina konstverk har de inte.

Självmordsbombaren i Stockholm var helt klart utsänd för att skrämma upp svenskarna, så att de skulle kräva en hemtagning av de svenska soldaterna i Afghanistan. Påståendet att syftet även var att proterstera mot Vilks var snarare avsett att få stöd för terroraktionen bland svenska muslimer.

Om en massa oskyldiga människor hade dödats hade de också blivit delar av Vilks konstverk.

Man kanske borde dra in polisskyddet så att Vilks själv blir en del av sitt konstverk?

Kommentarer
Postat av: PA

1. Du spekulerar nu utan täckning i bakgrunden till lördagens händelse i Stockholm. Det är EXAKT sådant vi nu bör undvika. (Dessutom hgar dina spekulationer tidigare visat sig inte hålla mått...)2. Menar du med din sista mening att du anser att det är rätt att Vilks ska skadas på ett eller annat sätt?

2010-12-13 @ 23:34:06
Postat av: Lars Flemström

1. Det finns visst täckning.2. Det står Vilks fullständigt fritt att riskera sitt eget liv. Men om det är sant, som du verkar tro, att attentatet inte huvusakligen föranleddes av den svenska instatsen i Afghanistan utan huvudsakligen av skändningen av profeten, frågar jag med vilken rätt Vilks riskerar andras liv. Dra in polisskyddet. Vilks kan gå under jorden.

2010-12-14 @ 01:17:16
Postat av: PA

Du har missuppfattat vad jag satte frågetecken vid, och du tar den missuppfattningen vidare i ett senare inlägg på din blogg.Det jag ställde en fråga vid var huruvida lördagens självmordsbombare var UTSÄND eller om han agerade på egen hand.

2010-12-15 @ 12:40:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0