Kristdemokratisk amfetamin-romantik.

Idag var jag på nattvardsgudstjänst i en av våra större städer.  Våra frikyrkliga sakramentsskändare hade inte fått vinet utbytt mot druvjuice konstaterade jag. Men den katolska gatuköksmodellen verkar ha slagit igenom på bred front. Det förtar ju i varje fall känslan av helighet. Och bögnojan är påtaglig, när folk inte vågar dricka ur kalken, utan doppar oblaten i kalken. En kvinna höll en baby i ena armen och oblaten  mellan tummen och pekfingret, medan hon stoppade den handens övriga fingrar i djupt i vinet. Undrar var de fingrarna har varit förut. Kanske bytt blöjor på babyn? Anställda i kyrkan drack direkt ur kalken, och det gjorde jag också. Men ska det vara ett A-lag, som håller på traditionerna, och ett B-lag som är rädda för att få aids?

Jag skulle vilja se en bred svenskkyrklig rörelse för att återinföra gamla tiders nattvard!

På ett torg en bit bort från kyrkan höll Kristdemokraterna valmöte. Kristi Himmelfärds dag är ju även folknykterhetens dag. En kd-riksdagsman talade om alkoholismens faror och hävde ur sig att alkohol är farligare än amfetatamin och kannabis. Själv hade han varit helnykterist i hela sitt liv, och vet uppenbarligen inte vad han talar om. Skulle skvätten alkohol i kyrkan vara farligare än samma kvantitet amfetamin?

Vad jämför man? Retoriken är väl genomskinlig, typ: Ni använder ju inte amfetamin och kannabis, då borde ni väl också avstå från alkhol, som är ännu farligare! Det är ju samma argument som langarna använder. Man kan antagligen gå på amfetamin utan att vara synligt berusad. Och när amfetamin-avbstinenta personer, som inte fått sin dagliga dos, löper amok och mördar folk, så beror det inte på drogen, utan snarare på frånvaron av drogen, enligt kristdemokratisk logik.

Amfetaminabstinenta mördare är psykiskt sjuka, menar Kristdemokraterna. Efter avgiftning blir de "härligt frälsta", ju värre syndare desto härligare frälsning. Ett vanligt, hederligt liv är däremot ingen merit för kristdemokraterna. Helst ska man ha "legat i rännstenen". Då öppnas alla dörrar.

Alkoholisterna är nymera ett utrotningshotat släkte. Inte så att alkolisterna har blivit nyktra. De har blivit blandmissbrukare. Men den problematiken existerar inte för kristdemokrater, som fått alkholen på hjärnar, fastän de inte ens har smakat en droppe.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0