Sharia i Sverige

Jag har fått en kommentar med en länk till en "högerpopulistisk" blogg. Jag vill inte bidra till att sprida hets mot någon folkgrupp. Och därför lägger jag inte ut länken.

Bloggen skriver att vi ofta får höra att svenskarna ska anpassa sig till invandrarna, åtminstone lika mycket som invandrarna ska anpassa sig till svenskarna. Bloggen konstaterar vidare att man nu kan skaffa sig en djupare kunskap om sharialagarna och dess tillämpning i Sverige och Europa genom en kurs på 7,5 poäng vid Lunds universitet. Sedan citerar man tydligen ur kurspresentationen:

"Muslimska grupper har ibland föreslagit att shari´a ska erkännas i svensk och europeisk lagstiftning. Detta bemöts ofta som krav på att införa hududstraff. Men vad är egentligen shari´a och vad menar olika grupper när de talar om dess tillämpning? Vad många inte vet att shari´a redan tillämpas här. Det sker som inofficiell rådgivning i muslimska församlingar men också i svenska domstolar inom ramen för internationell privaträtt. De handlar då om muslimska staters familjelagar, vilka bygger på shari´a. Kursen tar upp den islamiska rättstraditionens utveckling efter islams uppkomst och hur shari´as roll förändrats i de moderna muslimska nationalstaterna. Fokus är på shari´as tillämpning i Sverige och Europa och hur svenska och europeiska domstolar i praktiken tolkar begrepp ur den islamiska rättstraditionen."

Detta kände jag redan till. Jag har själv sökt till en liknande kurs (internationell rätt) vid ett svensk universitet. Men blev inte antagen med motivering att jag inte behärskar svenska språket. Jag ringde upp universitet och påpekade att jag hade sänt in betyg i svenska (enl fodringarna för studentexamen) från vuxenutbildningen, och frågade retoriskt om jag hade blivit antagen om jag hade läst svenska för invandrare. Svaret blev "ja". (Jag vill nu inte ha någon som helst diskussion om det verkligen räcker med SFI för att läsa vid ett svenskt universitet. Detta var det svar jag fick.) Så småningen reddes saken ut, men det flera månader efter kursstarten. Det visade sig att antagningsenheten helt enkelt inte kände till det äldre svenska betygssystemet, och därför hade dragit den helt riktiga slutsatsen att jag var en äldre person. Och äldre svenskar ville man inte ha som studenter. Utan det skulle vara yngre invandrare, som behärskar det förra hemlandets kultur och kan verka som affärsjurister i affärer mellan Sverige och det gamla hemlandet. Men så här blir det när man ska ha ett universitet i varenda buske för att stödja det lokala näringslivet.

Att svenskar diskrimineras i sitt eget land är ingen myt. Men inte heller någon godtagbar anledning för att förvärra de motsättningar som redan finns.

Nu råkar jag kunna en del juridik ändå. Jag har bl.a läst "Juridik för statsvetare" vid ett av de äldre och mer seriösa universiteten. Med tonvikten på förvaltningsrätt och civilrätt och annat som förvaltningsmyndigheterna sysslar med. Det är självklart att Sverige måste följa exempelvis internationell familjerätt. Invandrare som har gift sig i sitt förra hemland ska inte behöva gifta om sig i Sverige för att deras äktenskap ska bli giltiga här också.
Och det finns ett omfattande internationellt regelverk, som säger vilket lands lagstiftning som ska tillämpas vid internationell handel.

Dessutom medger den svenska avtalslagen att parterna i en affärsuppgörelse skriver egna villkor. Om två muslimer gör affärer med varandra kan de komma överens om att sharia ska gälla. Detta är alltså i princip ingenting nytt som har kommit med invandringen av muslimer. Man har länge kunnat komma överens om att exempelvis "god affärssed" ska tillämpas. Och självfallet måste då svenska affärsjurister veta vad som är "god affärssed" både inom olika branscher och i olika länder. Det kan vara oerhört lönande att vara affärsjurist med någon ovanlig kompetens.

Att dispositiv svensk lagstiftning även gäller för muslimer i Sverige, används nu som argument i hetsen mot just muslimer. Jag ska citera en del av alla kommentarerna till det nämnda blogginlägget:

På grund av anstormningen kommer Lunds Universitet under höstterminen 2011 fler kurser:
 Stening till döds 4,5 högskolepoäng
 Underkastelse 5 högskolepoäng
 Kravställning 2,5 högskolepoäng (Halvfart/internetdistans)
 Tillverkning av bombbälte 8 poäng
 Bilbränning 3,5 poäng
 Stenkastning mot brandbil 1,5 poäng
Förkunskapskrav samtliga kurser: analfabetism 0 poäng, godtycklig inkvotering.
 
 Instrukörskurs i balkonghoppning 2p
 Bidragsmottagning 1000p (hemstudier mojliga i valfritt MENA-land)

Tänkte bara komplettera med ett par distanskurser
 Grov våldtäkt och överfall 2.0 poäng
 Religiös Förföljelse 8 poäng
 Effektiv Bombplacering (kompletterande till Bombbälteskursen) 4 poäng

Även om man nödtorftigt har maskerat det hela som "kritik mot religionen islam" så är det ren rasism som prånglas ut som något slags lustigheter. Det är sant att muslimer inte är en folkgrupp.
Men detta är rasistisk hets mot alla de folkgrupper som de muslimska invandrarna tillhör - och därmed indirekt hets mot kristna invandrare från samma länder.

Och det kan säkert skicka kalla kårar upp efter ryggen på personer som har dåliga erfarenheter av invandrare. För alla invandrare är ju inte änglar. Misshandel, olaga hot osv förekommer inom alla folkgrupper och blir bränsle på etniska konflikter när offret tillhör någon annan folkgrupp. Våldsbrott som begås av invandrare ska stävjas, och inte användas som bränsle i etniska konflikter.

- -

I ett annat inlägg på samma blogg står det att kristna invandrare i Södertälje ser ner på svenskar, som kallas "svennedjävlar". I andra medier har det spekulerats mycket om hur många röster SD har fått från kristna invandrare, som har flytt från förtryck av de kristna minoriteterna i muslimska länder. Från att ha talat om kulturkrockar, som bevisligen finns, mellan svenskar och invandrare i allmänet, har SD under de senaste åren fokuserat enbart på muslimer, med en retorik som påminner om nazisternas kampanjer mot judar i Tredje riket.

Jag menar bestämt att det inte är bra att sopa kulturkrockar och etniska konflikter under mattan, vilket många av SD:s politiska motståndare gör - varigenom de har bidragit till SD:s valframgångar. Men det är faktiskt inte bara SD som splittrar den svenska nationen efter religionsgränser. Det gör även sexliberaler och vänsterextremister - och de svenska landstingen - med sin "prova på sex"-propaganda, som vänder sig till ungdomar i ålder 13 år och uppåt. Samtidigt som vi begär att invandrare ska närma sig till den svenska livsstilen, driver dessa sex-huliganer den svenska livsstilen allt längre ifrån det som för inte alls så länge sedan var den svenska livsstilen.

--

Kristendomen är en religion med en ganska stark missionsbefallning. Detta innebär att icke-kristna ska erbjudas möjlighet att omvända sig till kristendomen, muslimer i Sverige ej undantagna. Men kristendomen betonar också mycket starkt varje hjärtas enskilda omvändelse. Den som inte vill bli kristen ska inte tvingas eller förföljas eller fördrivas för sin tro. Att försvara muslimers religionsfrihet och mänskliga rättigheter är inte detsamma som att ge upp Sverige som ett kristet land. Den kristna kyrkan måste tydligt visa dels att hon slår vakt om den kristna religionen och att Sverige ska förbli ett kristet land, och dels att ändamålet inte helgar medlen. Hets mot invandrare och andra med icke-kristen tro kan inte tolereras.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0