Kärlek och religion ska inte styras av politiska hänsyn

Så har den svenska journalistkären utmärkt sig igen. 1 april är ju sista ansökningsdag till kursen "Borgerlig opinionsjournalistik"  Nu handlar det om att Juholt har valt fel sällskap. Hans särbo (!) har tydligen lurat till sig pengar från sin arbetstivare. Frågan är då om hon kan representera Sverige som "rikets första dam". (Heter inte hon Silvia och är gift med kungen?) Nu är det förstås inte bara en fråga om vad vi svenskar tycker. Utan ockshur det kommer att uppfattas utomlands. Kan en ogift, eller skild, kvinna vara rikets första dam? 

Det är risk att sossarna faller på eget grepp. Men Juholt kan ju konvertera till katolicismen och presentera särbon som sin älskarinna. (Han har väl varit gift? I så fall är han det fortfarande, enligt Katolska kyrkan, och därmed blir f.d. frun rikets förstas dsm.)

När sd fick sitt första mandat i Sydnärke visade det sig att sd-ledamoten var gift med kommunfullmäktiges ordförande, som var s. Partisekreterare Lars Stjernkvist krävde att de skulle skilja sig! Men tack vare stödet från lokala sossar slutade det med en kompromiss. Hon avsade sig uppdragaet som KF-ordförande, som togs över att en centerpartist.

Det är ju också en lösning. Om sossarna vinner valet 2014 kan ju Maud Olofsson bli statsminister. Men ärligt talat: Gör slut på detta kärleksförkvävande vi och dom-tänkande. Det finns två platser som partipolitiken ska stänngas ute från. Och det är kyrkan och sängkammaren!

----

Dags att avskaffa partivalen till Svenska kyrkan. Vad som är den sanna kristendomen (eller vad som är den sanna islam, etc) ska inte avgöras av partikongresser!


----

Jag läser på s-bloggar att muslimer diskrimineras t.o.m. inom socialdemokratin för att de själva, eller deras släktingar eller helt andra muslimer har åsikter i religiösa frågor, som inte stämmer med vad partiet har beslutat ska gälla i det profana samhället.

Tänk att det ska vara så svårt att förstå! När det gäller beslut om det profana samhället ska partimedlemmar följa vad partiet har beslutat och eventuellt gått till val på. Om det strider mot någons reliösa övertygelse, får han /hon avstå från just det uppdraget eller just den omröstnigen. Detta gäller kristna såväl som muslimer.

Men vi ska inte ha partipiska i moskén lika lite som vi ska ha partipiska i kyrkan.

Men det är väl klart att Peter Weideruds elitistiska idéer om att han ska vaccinera muslimer mot islam på samma sätt som han enligt egen uppgifter har vaccinerat kristenheten mot kristendomen, väcker misstro mot muslimer.

Är de vaccinerade? Varför såg Ali ut som en frågetecken när jag i all välmening tycker att profetens ord kan tolkas så att en bixexuell muslim får gifta sig med två män och två kvinnor?

Och varför bär Muhammads döttrar slöja? Gör de det verkligen frivilligt, eller har Muhammad eller hans ärkereaktionära fru påverkat döttrrarna?

Weiderud tycker att man ska ha lite överseende med muslimerna under en övergångsperiod, men mot oss kristna visas ingen pardon.

Varför ska muslimer särbehandlas? De ska ha samma rättigheter som kristna. Rättigheter som kristna saknar, ska inte heller muslimer ha.

Skilj på kyrka /moské och samhället. Bort med partipiskan ur Svenska kyrkan och släpp inte in den i moskén. Låt kristna och muslimer med traditionell kristen respektive traditionell muslimsk tro vara fullvärdiga medlemmar i Socialdemokraterna, förutsatt att de är beredda att följa vad partiet har bestämt vid utövandet av alla politiska uppdrag i det profana samhället!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0