Khadaffifond köpte moské i Sverige

Svenska moskéer får diktaturpengar

SVERIGE En del svenska moskéer tar emot pengar från diktaturer. Det ekonomiska stödet kommer från förtryckarstater som Saudiarabien och Libyen. Enligt P1 Morgon köptes till exempel moskén i Malmö av World islamic call society, en libysk välgörenhetsorganisation som Muammar Khadaffi grundat.

[2011-03-01 14:50]

Idag läste jag ovanstående på den socialdemokratiska tidningen Östrans webbplats. Därmed har vi dubbel anledning att hoppas att upproret mot Khadaffi lyckas. Så att de libyska välgörenhetsorganisationen faller i demokratiska händer. Att Maslmö-moskén har fallit i diktatorns händer är väl ingen direkt nyhet. Moskén byggdes i privat regi och var därefter en svensk moské i dubbel bemärkelse, en svensk moské med svensk ägare. Emellertid har den svenska ägaren under flera år utsatts för svåra trakasserier av utländska intressen, som krävt att få bestämma över budskapet i moskén.

För en tid sedan läste jag att ett moskébygge i Norge fick avslag, eftersom bygget skulle finansieras med diktaturpengar. Man kunde tro att ett parti som har Sverige i partinamnet skulle kräva att svenska moskéer ska vara svenska, men i stället vill SD förbjuda minareter. Den pågående demokrativågen i Nordafrika och Mellanöstern är ett bakslag för SD:s muslimfientliga propaganda, som säger att islam inte kan förenas med demokrati och mänskliga rättigheter.

Om du är rädd för att klockan ska vridas tillbaka i Sverige om vi respekterar muslimers religiösa rättigheter i vårt land, så är förbud mot moskéer och muslimska friskolor inte den rätta lösningen. Den 13 januari 2011 skrev jag på denna blogg:

"Även Sverige borde förbjuda utlänsk finansiering av moskébyggen. Jag kan tänka mig att de svenska muslimerna kompenseras med statsbidrag till moskébyggen."

http://larsflemstroms.blogg.se/2011/january/battre.html

En förklaring till den utlädska finansieringen kan vara att man inte kan ta vanliga banklån, eftersom islam förbjuder ränta. I stället skaffar man kapital till affärsverksamhet och andra projekt genom att göra långivaren till delägare. Och den som är delägare kan ju kräva inflytande.

Det är väl snarare det, att diktatorerna har kunnat köpa sig inflytasnde i muslimska församlingar i bl.a. Sverige och inte islam i sig, som är ett hot. Det är ju ofta den som lyckas muta in problemformuleringen som får patent på lösningen. Det är alltså dumt att förneka att invandringen av muslimer har skapat problem, eftersom splittrarna (de som försöker splittra Sverige efter etniska och religiösa gränser) då får problemformulerings-priviegiet.

Min linje har aldrig varit att förneka problem, vare sig det gäller invandringen eller annat, med jag föredrar problemformuleringar som leder till konstruktiva lösningar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0