Nytt taskspeleri av kd

Sedan Sveriges Kristna Råd ställt sig bakom det nya påstkuppropet mot utförsäkringarna, och dessutom den förra kd-riskdagsledamoten Chatrine Pålsson Ahlgren offentligtgjort att hon skrivit en motion om saken till kd:s riksting har kd:s riksdagsgrupp gjort ett utspel i frågan. Jag har hört det två gånger på nyheterna. Senaste gången endast att "fler som varit sjukskrivna länge" ska kunna fortsätta att vara sjuksrivna i stället för att söka arbete. Det låter ju riktigt humant. I den första nyhetssändningen sa man att det ska gälla från 2013. Men det är inte december 2012 nu. Och från vilken månad 2013 ska det gälla? Lite valfläsk något år före valet? Har de utförsäkrade kunnat vänta så länge, kan de nog vänta ett tag till. Det hade väl varit smartare av kd att vänta med pressmeddelandet till slutet av 2012? Om någon borde dömas till ett stort skadestånd till Sveriges kristna för stöld av varunamn (Se föregående inlägg) så är det Kristdemokraterna! Taskspeleri, var ordet.

Jag har diskuterat med borgerliga partisympatisörer. De tror att talet om utförsäkringarna bara är socialdemokratisk propaganda, som kyrkorna nu har ställt upp på. Det är föga förvånande att de tror det, efter alla partipolitiska utspel, med ideologisk hemvist i träskmarkerna mellan socialdemokraternas vänsterflygel och vänsterpartiet. Den som håller på med ständiga falsklarm blir inte trodd när det verkligen är allvar.

Ingen tror väl heller att det är allvar när blåljusen betyder att parkeringsbromsen är ilagd.Chatrine Pålsson Ahlgren sa i intervjun att hon ställt sig bakom utförsäkringarna är det största misstag hon gjort i hela sitt politiska liv. Om det stämmer borde det vara bråttom att rätta till misstaget. Utförsäkrade, som saknar anhöriga som ställer upp ekonomiskt, tvingas leva i närmast dödsångest för att pengarna inte ska räcka till hyra och mat under hela månaden. Allting som gör livet glatt, och inte är gratis, får de avstå ifrån.

Sosse-propaganda eller sanning? I ena fallet kan åtgärder dröja till efter en ev. s-valseger 2014, i andra fallet behövs åtgärder nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0