Storgräl mellan kd och fp om samkönade äktenskapet

Som bloggen kunde berätta igår, 1 april, ska kd-ledaren Göran Hägglund ingå samkönat äktenskap med riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson, fp. Detta signalerar en kommande ihopslagning av partierna, vilket varit ledande kriskdemokraters mål sedan länge. Anledningen till att planerna ännu inte har förverkligats är de ledande kristdemokraternas politiska inkompetetens. De skulle helt enkelt inte få några uppdrag i det sammanslagna parttiet. Men genom att Göran Hägglund blir Birgitta Ohlssons fru blir det han som bestämmer. Folkpartiet ivrar som bekant för jämställdehet och mer därtill.

Men som bloggen kunde avslöja redan igår anser Birgitta Ohlsson att det är hennes manliga sida som ska gifta sig med Hägglunds kvinnliga sida. Ohlsson dementerar bestämt att hon ska ingå samkönat äktenskjap med Hägglund.
- Det blir särkönat för min del, säger en stött och irriterad Birgitta Ohlsson, som dessutom framhåller att hon är riksdagsman och inte riksdagsledamot. 

Kommer  äktenskapet, som ska ingås mellan kd och fp, att bli samkönat eller särskönat? Ordkriget mellan partierna är redan i full gång. Göran Hägglund och Birgitta Ohlsson kastar hatiska blickar på varandra, säger en mindre trovärdig källa i riksdagshuset. Gudfadern Fredrik Reinfeldt har fått rycka in som medlare. Regeringskris hotar.


Senaste nytt

Nu avslöjas en ännu värre skandal inom den kristdemokratiska partigruppen. Vice partiordfdörande Maria Larsson är gift med en man!

- Jag är inte alls emot samkönade äktenskap, försäkrar Maria Larsson. Kan bögar gifta sig med andra män, kan jag också göra det! Skriv inte om mig, är ni snälla. Skriv om Anders Wijkman, som är sambo med en ivinna. Deras förhållande är ju varken äktenskap eller samkönat.

- Själva har vi fått kämpa i åratal för att få gifta oss, kommenterar en upprörd Sören Juvas på RFSL. Andra har haft den rätten hela tiden,. men har ändå inte gift sig. Trots allt orerande om att äktenskapet är samhällets stöttepelare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0