Liberala chefredaktörer som förnekar Förintelsen

Biskop Williamsons* uttalande var extremt. När det nu framkommer att ytterligare en SSPX-präst bagatelliserat Förintelsen, erinrar jag mig ett telefonsamtal, som jag hade med tidningen Kristdemokratens chefredaktör. Han anklagade mig för att värdera judars människovärde högre än ryska bönders, för att jag sagt att Förintelsen av judar var den värsta ondska som drabbat mänskligheten.


De ryska  bönder, som mördades av Stalin, var fler, sa Kristdemokratens**  chefredaktör, en ung man i den politiska karriären.. Där fick jag, så jag teg. Faktiskt. Vem vill framstå som försvarare av Stalins illdåd? Men sanningen var ju att ett antal unga kristdemokrater hade bildat en gemensam organisation tillsammans med andra borgerliga snorvalpar, ffa folkpartister-liberaler, för att konfrontera Vänsterpartiet med kommunismens illgärningar i andra länder.


Den goda saken krävde alltså att Förintelsen av judar under andra världskriget förnekades. Jag skriver att Förinelsen förnekades. Om det bara var ett stort massmord, av samma slag men numerärt mindre, än Stalins pogromer, så var det ingen Förintelse. Definitionen av folkmord handlar om Förintelse av ett folkslag, inte om antal.


Den andra SSPX-prästen, som f.ö. själv har judiskt påbrå, gör precis samma fel som Kristdemokratens chefredaktör. Han relativiserar Förintelsen genom att jämföra den med andra massmord och krigshändelser med många offer, t ex Gaza strip. För det har han kölhalats av media. Uppenbarligen för att han är med i SSPX. Det är inte precis ont om opinionsbildare, inte minst bland svenska politiker och tidningsredaktörer (en Gelotte***) som relativiserar Förintelsen av judar under andra världskriget med Israels krig i Gaza som lika kålsupar-argument. Men de kölhalas aldrig.


Ta fast tjuven, sa tjuven! Stalinismen, men inte antisemitismen vill de liberala redaktörerna klistra på Ohly, för anti-semiter är de själva. Det är klädsamt att ta avstånd från de verkligt grova formerna av antisemitism, som Williamson har givit luft åt, men inte den salongsfähiga antisemitism som redkatörerna själva ger luft under vingarna.
 
____________

*) Biskop Williamson är alltså den biskop inom SSPX-rörelsen inom Katolska kyrkan som bannlysts av påven Johannes Paulus II, för att han låit sig vigas till biskop utan påvens tillåtelse. TV-programmet Uppdrag granskning sände en intervju med Williamson tre dagar innan den nuvarande påven hävde bannlysningen av honom de tre övriga SSPX-biskoparna.

**) Kristdemokraten är partiorgan för det ultralibertinska partiet Kristdemokraterna i Sveriges riksdag. Kd vill i likhet med sin idologiska förebild Robespierre avskaffa kyrkvigseln. Robespierre, som  ledde skräckväldet under franska revolutionen , försökte införa en ny hednareligion. Riktigt så långt går inte kd, som dock vill ersättta kyrkvigslen med en "civilrättslig registrering" av franskra evolutionens modell,  följt av en välsignelseakt i "kyrka moské eller offerlund".

***) Gert Gelotte är ledarskribent på den liberala monopoltidningen Göteborgs-Posten och ledande figur inom den ultralibertinska rörelsen Katolsk vision inom Katolska kyrkan i Sverige. GP kritiserades på sin tid av författaren Anderz Harning fölr missbruk av monopolställningen på tidningsmarknaden i Göteborg och försök att införa åsiktskonformism.

Maktdelningsläran.
Liberala tidningsredaktörer är i allmänhet anhängare av maktdelningsläran. Den går ut på att det ska finnas flera obero4ende maktcentra i samhället, vilka liksom balanserar varandra och hindrar att ett enda maktcentrum blir enväldigt. Dessa maktcentra kan vara demokratiskt valda, t ex riksdagen, men behöver inte vara det, t ex liberala media-koncernerna som ägs av privatkapitalister.,  De har däremot svårt att acceptera kyrkan som ett självständigt maktcentrum. Tvärtemot maktdelningsläran vill de att kyrkan ska underställas media. GP och Gert Gelotte är ett exempel. Han försöker bestämma vad landets katoliker ska tro är den sanna katolska läran, och driver både i tidningen och inom kyrkan hätska kampanjer mot påven. Ett annat exempel är den norska Skipstedtkoncernen, som, äger Aftonbladet, där den numera prästvigda Helle Klein är politisk chefredaktör. Hon bestämmer vad landets alla socialdemorater ska tro är den sanna lutherska läran.

Folkmordsanklagelserna mot Israel
är ett utslag av den salongsfähiga antisemitismen, just därför att de är falska. Man kan naturligtvis kritisera Israels politik, vilket jag gör ibland (men inte just nu), för någonstans måste ju gränsen gå. Även om det inte är folkmord. Folkmordsanklagelserna mot Isael är dock ett sätt att relativisera Förintelsen. Frågan om Israel tagit till för mycket våld diskuteras på ett sakkunnigt sätt av Pelle Poluha. Jag har skrivit två kommentarer. http://basun.poluha.se/2009/01/08/om-gazakriget-och-proportionalitet/#comments

Pelle är en både teologiskt och politiskt konservativ bloggare, som jag en gång fått att inse att man inte behöver vara politiskt konservativ för att man är teologiskt konservativ. Därmed inte sagt att Pelle för sin personliga del har bytt politisk ideologisk hemvist. Men hans teologiska åsikter kan mycket väl delas av personer som står till vänster poliitiskt. En viss teologisk konservatism kan t.o.m. vara en följd av politiska vänsteråsikter. För mycket av det som idag kallas "vänster" är ju i själva verket nattstånden övre medelklassradikalism. Nåväl, Pelle brukar vara väl insatt i de ämnen han skriver om, och finner ofta infallsvinklar som andra missar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0