Isbrytare

Påven är orubblig i sitt kondommotstånd. Siffror från afrikanska länder visar att hiv ökar när kondomförsäljningen ökar. Vad blev det för resultat av att de svenska landstingen delade ut kondomer på krogarna?

Visserligen händer det att personer, som träffas på krogen, har sex efteråt. Men alla har det inte. Det behövs isbrytare. Det är inte som på landstingens egna personalfester.. Landstingens budskap var ju ganska genomskinligt: "Ni har ju ändå sex" och "Låt inte aidsfobin avskräcka". Landstingens krogaktion var en reklamkupp av RFSU som är landets största kondomsäljare. Ett kommersiellt jippo, som ökade risken för en aids-epidemi även i Sverige. Hur ska vårdcentralkaoset klara det. Det skrämmande med landstingens isbrytaraktion på krogarna är att den avslöjar hur dålig beredskapen mot epidemier är hos svenska sjukvårdstjänstemän.

Påven är däremot tydlig. Han har säkert koll på läget på sexfronten. Han har ju 800.000 öron runtom i världen. De öronen sitter på alla katolska präster,. som folk biktar sina synder för. Detta kompenserar övernog bristen på personlig erfarenhet av sex. Påven känner säkert till kondompropagandans funktion som isbrytare.

Katolska kyrkan i Sverige är däremot inte tydlig. En katolsk läkare skriver på sin blogg att katolsk sjukvårdspersonal i Afrika distribuerar kondomer samt att Katolska kyrkan är på väg mot en mer "nyanserad" syn på kondomer. Och i Sverige skriver den katolska biskopen artiklar ihop med ateister och sakramentsförnekare och ber riksdagen att ta ifrån de religiösa samfunden deras vigselrätt. Tror biskop Arborelius verkligen att en sådan avsakramentalisering av äktenskapet skulle öka den äktenskapliga troheten, eller är han bara ute efter att skada Svenska kyrkan?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0