Bloggpaus

Samtidigt som Bengt Held, som driver bloggen Helds HBT-nyheter, klagat på att inga kristna bloggar har tagit upp förföljelserna mot homosexuella i Irak, har inlägget om just detta toppat min blogg i tre veckor.

Att jag fördömer dessa förföljelser är helt i linje med mitt stöd för att homosexuella ska omfattas av straffskärpningsregeln, som säger att om någon begår brott mot någon på grund av hans sexuella läggning, ska han ha ett särskilt hårt straff. Detta har inte att göra med att homosexuella skulle ha ett högre människovärde än andra, utan beror på den utsatthet som följer av minoritetssituationen. Se bara vad som händer i Irak, där både de religiösa minoriteterna kristna och mandéer och de homosexuella förföljs. Även sett till syftet, att skrämma iväg, fördriva, minoriteterna är förföljelserna mot homosexuella särskilt avskyvärda på grund av de metoder som används. Torterarna verkar själva tillhöra någon sexuell minoritet, med en extremt sadistisk inriktning.

Av debatten mellan mig och Tor Billgren, som driver bloggen antigayretorik, framgår att Billgren vill lägga skulden på den kristna förkunnelsen, trots att förföljarna i Irak knappast är kristna och trots att även kristna förföljs. Naturligtvis uppfattade jag Tors inlägg på sin blogg som ett nödrop för sina förföljda kamrater i Irak - ett land som han sannolikt inte själv vågar besöka, och inte som ett stridsrop mot kristendomen. Det är tvärtom viktigt att man kan gräva ner stridsyxan, när man har en gemensam fiende att bekämpa.

Under tiden som jag inte hunnit med min egen blogg har jag skrivit på andra bloggar om bl. a. professor Jesper Svartvik och hans avskyvärda bibelrevisionism - som jag misstänker har inspirerat Billgren till hans kristendomsfientlighet. Om det vore som Billgren tror, att det är själva föreställningen att något kan vara ett problem som är orsaken till svåra förföljelser mot minoriteter, kan man ju misstänka att professor Svartvik och hans fans är orsak till förföljelserna av kristna runtom i världen. Svartvik utmålar i högsta grad den traditionella kristendomen och traditionellt kristna som ett "problem".

Svartvik är professor både i Lund och vid Krister Stendals teologiska institut i Jerusalem, som inrättades för att öka förståelsen mellan judar och kristna. Med Svartvisk grova lögner om kristen tro genom tiderna torde resultatet bli det motsatta. Risken finns ju också att "svartvikskonsterna'" snappas upp av muslimska propagandister och används i kampanjerna mot både judendomen och kristendomen. Någon som tydligen är bosatt i Israel rapporterar regelbundet på Billgrens blogg om "forskningens" framsteg, och Billgren - som engligt egen uppgift är ateist - anklagar kristna för att ha fel om vad Bibeln egentligen säger.

På så sätt gör ju Billgren homosexualiteten till ett problem som den inte behöver vara - nämligen ett hot mot traditionell kristen tro. Det enklaste hade ju varit att kristna låtit homosexuella leva som de vill, och att homosexuella ateister låter kristna tro vad de vill. Och att på den grunden samarbeta i försvaret för båda gruppernas mänskliga rättigheter.

Vad Svartviks s.k. forskning egentligen går för har Dag Sandahl avslöjat på sin blogg, då Svartvik under en utbildning i hbt-frogor för präster i Växjö stift påstått att homosexuell utlevelse var anatomiskt omöjlig under Gamla Testamentets tid. Vad GT skriver om "sodomi" kan därför inte gälla homosexuella, utan handlar om andra saker. Eller menar Svartvik att den mänskliga tanken var så outvecklad under GT:s tid att ingen kunde tänka sig någon annan samlagsställning än att mannen ligger ovanpå kvinnan ansikte mot ansikte, den s.k. missionärsställningen?

Detta verkar ju närmast vara en bild av kunskapen om sexuella ting bland mycket små barn i kristen miljö i Sverige, när Svartvik själv var ett litet barn. Många av "hbt"-vännerna bland Svenska kyrkans präster verkar vara oskulder, som först vid vuxenm ålder har konfronterats med en sexuell verklighet som de inte haft en aning om, och då inte vetat hur de skulle hantera denna upptäckt.  Från totalt förnekande till totalt bejakande. Lite nyanser skulle inte skada.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0