Är celibat sjukdomsframkallande?



Blommor och bin används som symbol för den sexuella fortplantningen. Men det är en falsk symbol. Arbetsbiet på bilden är en gammal ungmö, som aldrig har blivit parad, och aldrig kommer att bli det. Hon har högst några veckor kvar att leva. Arbetet utanför kupan är arbetsbiets sista uppgift i livet. Den dagen är nära när vingarna inte längre bär, och hon faller till marken och svälter ihjäl. Aretsbina sexualitet hämmas av drottningens feromon, varför arbetsbina börjar lägga ägg, om droggningen förolyckats och samhället varit utan drottning under en längre tid. Men arbetsbinas ägg är obefruktade. Bara drönare kläcks ur de obefruktade äggen, varför det drottninglösa samhället är dödsdömt på sikt.



En 15-årig pojke åtalades på fredagen misstänkt för våldtäkt mot barn alternativt sexuellt utnyttjande av barn. Enligt åklagaren har pojken tvingat en 14-åring att utföra oralsex, rapporterar TV4 Nyheterna Skaraborg. Händelsen ska ha inträffat i ett samhälle utanför Skara i oktober i år.

Det är förstås påvens fel!

De svenska landstingen, och  deras uppmaningar till minderåriga (13-åringar och uppåt) att prova på alla sexuella varianter, är förstås helt oskyldiga. De har ju kastat med brasklappen att de unga bara ska göra det som de själva vill, som degen efter jästen. Vad gör en femtonåring, om han inte hittar något som gör det han vill göra med honom? Naturligtvis syftar jag på webbplatsen Umo, som drivs av regeringen och landstingen. Och som på sistone har börjat uppmana de unga att skicka in sina egna sexäventyrshistorier. Nejdå, när landstingen anklagas skyller de på porrbranschen. Och när porrbranschen anklagas skyller våra ledande opinionsbildare  på påven! Det är inte helt enkelt att skilja mellan den halvt föraktade porrbranschen och media över lag. Aftonbladet är Sveriges största snukstidning - som har som affärsidé att snaska i sexualiserat våld mot kvinnor. Detta förser ledarskribenter och andra anställda inom media med feta löner.

Katoliken Gert Gelottes tryckkokarteorem lancerades under 1950-talet av porrförläggaren Curt Hson-Nilsson. Om det finns någon ännu ursprungligare upphovsman till tryckkokarteoremt, så är det amerikanen Kinsey - han med Kinseyrapporten. Som flitigt citerades av hela den svenska pressen under 1950- och 60-talen.

Gelotte, som är ledarskribent i liberala Götebors-Posten när han inte leder pilgrimsvandringar på Västgötaslätten skrev i GP 20 juli 2007 om pedofilproblemen i Katolska kyrkan:

"I en prästkast där kvinnor är ett alltid närvarande hot mot celibatlöftet är det inte underligt om känslomässigt undernärda mäns sexualitet pyser åt fel håll. Sexualiteten är en oerhörd kraft. Att försöka kväsa den är som att kontrollera en kokande ångpanna genom att skruva åt säkerhetsventilen."

Jag har på denna blogg uppmanat Gelotte att berätta om egna erfarenheter, så han under frivillig eller påtvingad sexuell avhållsamhet har förvandlats till en exploderande ångpanna, då hans sexualitet har pyst åt fel håll. Saknar han sådana erfarenheter, bör han be alla som han har förolämpat om ursäkt. Och då handlar det inte bara om icke-celibatbrytande katolska präster, övriga munkar och nunnor. Det handlar också om kristna ungdomar som väntar med sex till gifter sig. Det handlar om vanliga svenskar i alla åldrar. Hälften av alla svenska hushåll är ensamhushåll. Vilket innebär att vi svenskar har världsrekord i ensamhet. Det är tråkigt för alla som inte själva medvetet har valt att leva i ensamhet och /eller sexuell avhållsamhet.

Menar Gelotte, och hans fjantiga uppbackare bland svenskkyrkliga präster, verkligen att 1 /3-del av alla svenska vuxna går omkring som exploderande tryckkokare, som när som helst kan våldta barn?

Under 1950-talet propagerade både porrförläggaren Curth Hson-Nilsson och hans kollegor i den "anständiga" pressen för teorin att sexuella avhållsamhet leder till "neuroser" och andra svåra psykiska sjukdomar. Prästen Cecilia Wikström, som har kandiderat till EU-parlamentet låter som ett eko av 1950- och 60-talens sexliberaler, när hon anklagar påven för de sexuella övergreppen. Hon verkar ta för givet att sexualiteten är en oerhörd kraft, som pyser åt fel håll hos män som inte har regelbundna veckoknull.

Under 1950- och 50-talen jämförde sexliberalerna sexualdriften med de mest basala drifterna som att äta och dricka. Sexualdriften må vara nödvändig för hela artens överlevnad, men är inte alls nödvändig för den enskilda individens överlevnad, och är därför underordnad de mer basala drifterna som att äta och dricka. Detta är också förklaringen till att vi tappar lusten till sex när vi utsätts för svåra påfrestningar. De sexuella funktionerna kan under extrema omständigheter uppghöra helt. Åtskillinga "idrottsänkor" kan verifiera att den manliga sexualdriften inte är starkare än att sexet kan vänta, om det kolliderar med träningen inför en viktig match. Och varenda krograggare vet att nykiljda kvinnor är lättast att få i säng.

Utlevd sexualitet är "berondeframkallande". Men det är även celibat och frivillig eller ofrivillig avhållsamhet. Även den som har levt i ofrivillig avhållsamhet under den längre tid behöver en ganska så kraftig förälskelse för att få fart på sexet igen. Men det har kanske pryda katoliker och "Fisk-damer", som saknar erfarenhet av sex utanför den äkta sängen, ingen aning om?

Bidrottningens feromon påverkar arbetsbina så att deras sexualla aktivitet upphör. Även människor påveras av varandras feromon, men hos människor ökar sexlusten genom påverkan av feromon, i första hand det motsatta könets feromon. Ett par, som delar säng, är kåtare än ett par som har skiljda sängar. Påverkan av det egna könets feromon är svagare, men inte obefintlig. Man blir inte homosexuell för det, men feromonerna kan vara en möjlig delförklaring till fenomenet homosexualitet. Detta bevisas exempelvis av att elever på flickskolor med gemensamma sovsalar tenderar att få mensturation samtidigigt. 

Soldater, som delar logement, drar ofta omkring i gäng och "raggar brudar". Detta kan utösas av att någon gift lumparkompis har varit hemma och "satt på" frun, och därigenom fått stegrad feromonproduktion. Att hålla ett celibatföfte handlar till viss del om att inte utsätta sig för mycket för andras feromoner. Fakta talar mot gelotteriets sexuella fördomar om celibat, sexuell avhållsamhet och ensamliv. 
 
Bitte Assarmo, som jag har skällt ut av andra orsaker, har dock på ett förtjänstfullt sätt försvarat Katolska kyrkan mot den obefogade och överdrivna kritiken i pedofilskandalernas kölvatten. Ska Katolska kyrkan få bukt med pedofilproblemen, måste den ringa in problemen och inte tillgripa falska förklaringar. Dessutom är ju angreppen på den katolska läran ett angrepp på kristenheten i stort. http://http//www.newsmill.se/artikel/2009/10/17/hur-forklaras-sexuella-overgrepp-utanfor-katolska-kyrkan *- Hennes argument är att sexuella övergrepp, som förekommer utanför Katolska kyrkan, kräver andra förklaringar. Och att det sannolikt är samma förklaringar till övergreppen inom kyrkan som utanför kyrkan - som alltså har påverkats av den profana samhällets värderingar. (Se föregående inlägg på denna blogg.)

Sexuella övergrepp kan överhuvud taget inte förklaras med vare sig frivilligt celibat eller frivillig eller ofrivillig avhållsamhet. Brott mot barn kan överhuvud taget inte förklaras med bristande tillgång till en vuxna sexualpartners. Våldtäkter kan överhuvud taget inte förklaras med bistande tillgång till vuxna sexualpartners. Den s.k. Haga-mannen i Umeå var gift och hade barn. Men han fick väl inte den önskade kicken tillsammans med sin fru, som ställde upp frivilligt. Och den man, som överföll, våldtog och mördade en tio-årig flicka i Stjärnsund i Dalarna, hade ju tidigare överfallit, våldtagit och mördat en 29-årig kvinna i Falun. Han var visserligen ogift, men hade ett långvarigt "särbo"-förhållande med en kvinna i Norrland.

Om sexuell avhållsamhet vore sjukdomsframkallande, vore landstingsdrivna bordeller och samlag på recept den självklara lösningen. Men jag anser inte alls att avhållsamhet är sjukdomsframkallande. När jag har skrivit att pedofilprästerna hade möjlighet att köpa sex av prostituerade, i stället för att ge sig på barn, så menar jag givetvis inte att de borde ha gått på bordell. Jag ville bara visa att även om man syndar, finns det olika sätt att synda på.

Men om det inte alls handlar om att få utlopp för sexualdriften, utan om att maximalt skända kyrkan, väljer man medvetet det sätt som skadar andra människor allra mest. Och det är ju dessutom numera en etablerad åsikt att våldtäktsbeteende snarare handlar om makt än sex.
_______

*)
Artikeln ska finnas på Newsmill, och är mycket läsvärd. När jag klickade på länken häromdagen fungerande den, men igår och idag har den inte fungerat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0