Horisontell snö kommer från himlen.

 Maskin för horisontell slungning av natursnö.Biskop Eva Brunne har skrivit en intetsägande nyårshälsning. Den kunde lika gärna ha skrivits av Ford, som ska sälja Volva till kinesiska Geely.


Eller av Trollhättans kommun, som fortfarande hoppas på en försälning av Saab. Eller av den socialdemokratiska ordföranden i kyrkomötet, som inte har förbjudit katolska invandrare att bli medlemmar i Svenska kyrkan. Företrädare för den katolska sekten i Sverige protesterar naturligtvis mot de öppna kyrkdörrarna. Se föregående inlägg på dennna blogg!

Och den ständigt motsträviga prästen Dag Sandahl avslöjar på din mycket läsvärda blogg (www.ostran.se/bloggar/dagblogg) att det har fallit horisontell snö på Öland. Det är ett annat ord för natursnö. Snö från himlen. Det finns konstsnö också. Jag har kommenterat:

Hon skrev ingenting om klimathotet. Skulle gärna vilja veta vilken gud som fixade att vi fick en riktig vinter med snö under både jul och nyår. Men det ingår väl i mångfalden, som biskopopen prisade? Chansen till bönhörelse ökar väl om man ber till flera gudar, än en enda? Ungefär så måste Wejryd ha resonerat när han bjöd in företrädare för olika religioner till klimatfixarmötet i Uppsala.

Eller var det Renfeldts kraftfulla agerande under klimatmötet i Köpenhamn? De första kristna hade nog fel, när de vägrade dyrka kejsaren som en gud. Nu får vi prisa den helige Fredrik salig. Vad menas förresten med vertikal snö? Pistmaskinen! Men finns det egentligen några pister på Öland?. Jag trodde att ön var ganska så platt.

Årets vårblot i Köpingsvik blir väl en tack- och segerfest, efter vargavintern, för de asatroende!
Och det blir väl pjäxdans i Vahall. I den vertikala snön! 

Efter den första radioandakten (1947) från en pingstkyrka tvingades Radiotjänst be lyssnarna om ursäkt för ett oplanerat intermezzo. En gumma hade ryckt åt sig mikrofonen och tackad Gud för bönhörelse. Hon hade blivit botad från någon sjukdom. Bön till icke-existerande andeväsen var okej. Men bönhörelse var för mycket för Radiotjänsts religiösa neutralitet.

Wejryd och Brunne lär alltså få det svettigt i vinterkylan, Politiskt korrekta, som de är, kan de ju inte förklara avkylningen av (åtminstone av vår del av) planeten med bönhörelse. Och skulle de mot förmodan göra det, återstår ju frågan vilken gud som fixade den horisontella snön. Det är faran med mångfalden. Man vet inte vilken gud som ska ha äran.

Jag har väl inte blandat ihop begreppen "horisontell" och "vertikal"? Men det är faktiskt bara i sådana däringa glasbubblor, som de säljer på Stormarknaderna, som snön faller lodrätt. Natursnön är det lite si och så med.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0