Upplös partiet, Hägglund.

Kristdemokraterna halveras i en av de senaste opinionundersökningarna. Sedan undersökningen publicerades har siffrorna förbättrats något. Frågan lyder ju hur de intervjuade personerna skulle rösta om det vore val idag. Om de intervjuade personerna just har läst att kd ligger långt under riksdagsspärren, så svarar fler att de skulle rösta på kd om det vore val idag. Om de inte påminns om detta, fortsätter kd:s väljarsympatier att sjunka som en sten.

Det var taktikröstande moderater som räddade kvar kd i riksdagen i det senaste valet. Undrar hur det går i nästa val, när både fp och c ligger på fallrepet. Det blir många partier att rädda för moderaterna.

Orsaken till kd:s tillbakagång är Alf Svensson. Alltså samma person, som lyfte partiet från en halv procent till över tio procent när partiet stod på topp. Men kd var ju relativit oprövat som riksdagsparti då, och Alf Svensson visade sig vara helt inkapabel att leda ett riksdagsparti. Allt tidigare hade ju bara varit kampanjarbete. Som ledare för ett riksdagsparti visade sig Alf Svenssons divalater i full dager. Blev han motsagd av någon partikamrat visade han sin ilska som ett bortskämt barn, som har vant sig vid att få allt som det pekar på och att alltid bli smekt medhårs.
Till slut blev han omöjlig som partiledare. Inför risken att bli avsatt agerade han som en familjeföretagare, som fått de anställda emot sig och därför sitter sin yngste son i VD-stolen, för att fortsätta att styra företaget i det fördolda. Göran Hägglund var från början Alf Svensson kronprins, och rivalerna Mats Odell och Maria Larsson fick stiga ett steg åt sidan. Solen tålde inte att efterträdas av någon starkt lysande stjärna.

Kommentarer
Postat av: P-A Rudberg

Får jag fråga om du varit aktiv medlem eller till och med förtroendevald på en central post med tanke på din insyn i hur ledande företrädare för KD agerat inåt?

2010-11-23 @ 10:27:36
Postat av: Lars Flemström

En källa inom kd:s riksdagsgrupp. Alf Svenssons självsvåldiga agerande är dessutom väl känt utanför den inre cirkeln. Ett exempel är rekryteringen av Anders Wijkman till uppdraget som EU-parlamentsledamot.

2010-11-23 @ 12:18:21
Postat av: PA

OK, så det är alltså andrahandsinformation från EN person?

2010-11-23 @ 21:52:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0