Snusktidningschefen trodde aldrig att det var kungen.

Nyhetschefen på Aftonbladet, Lena Mellin, kommer idag med en bortförklaring av Expressens avslöjande att bilden av kungen, omgiven att lättklädda flickorm var fejkad. Lena Mellin skriver att hon aldrig har trott att det var kungen. Om det hade varit kungen, hade det inte dröjt 40 år innan bildernas existens hade blivit kända, skriver hon. Och det kan man kanske hålla med om. Men varför gjorde då snukstidningen (Aftonbladet) en så stor skandal av bilderna? Borde inte nyhetschefen omedelbart ha stoppat publiceringen, i stället för att låna ut sig som ett redskap till undre världens försök till utpressning av kungahuset?

Journalister som ljuger medvetet är en en skam, och ännu värre om nyhetschefen själv låter det passera. Onekligen kastar detta ett nytt ljus över Littorin-affären. Mellin trodde kanske inte ens själv att det fanns bevis för ministerns påstådda sexköp?

Nu gör Mellin ett stort nummer av att kungens vänner tydligen trodde att bilderna var äkta. Om de verkligen trodde det, eller om de bara var ute efter bevis för brottet (utpressning) vill jag vara osagt. Men vad Mellin tydligen försöker insinuera är att kungens vänner kanske hade anledning att tro att bilderna var äkta.

Jag har ett råd till mina bloggläsare: Köp inte Aftonbladet! Bojkotta Aftonbladets annonsörer!

PS. Om inte ens den begränsade mångfald på tidningsmarknaden, som i det här fallet representeras av Expressen, hade vi inte fått veta sanningen, när Aftonbladet ljuger. Detta beror sannolikt att den högsta ledningen för tidningsföretaget Expressen är för kungahuset och monarkin.

När Aftonbladet ljuger om socialdemokratiska politiker får vi självfallet inte veta sanningen av Expressen, som tvärtom fortsätter drevet. Däremot var Expressen tidigt ute med avslöjanden att Aftonbladet ljög i Littorin-affären. Expressen är ju för den regering, som Littorin tillhörde.

Kommentarer
Postat av: 2000aldrig

Aftonbladet - Stjärnan i journalistikens barrande gran



http://bit.ly/tk4ooF

2011-12-20 @ 10:57:18
URL: http://2000aldrig.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0