Sahlinligan slår till igen.

Det var lång kö i snabbköpskassan idag, så jag hann läsa Expressens förstasida. Ett hemligt oppositionsparti har skrivit en hemlig rapport om att Reinfeldt ljuger! Källan kan inte avslöjas, för alla har ju sina liv, försäkrar en bloggare, som påstår sig ha tillgång till samma uppgifter. Han vågar inte heller avslöja sina källor.

Fantasin skenar väl ändå, när man är så rädd för att bli likviderad av den svenska regeringens utsända dödspatruller?

Men så stod det väl inte på Expressens förstasida? Nejdå, det var "Nya interna bevisen mot Juholt. Uppgifter i natt: S-ledaren ljuger". Oj, vilken teatraliks rubrik. "I natt". Ynkryggarna i s smyger alltså till media med sina rykten i skydd av nattens mörker. Därför tänkte jag skriva som rubrik över detta inlägg: Nattsmygaren.

Läste för övrigt att den nya nordkoreanska diktatorns äldre bror hade klagat till en japansk tidning på att makten går i arv. Han har anledning att klaga. I västliga monarkier brukar tronen ärvas av den äldste sonen. Ungefär så uppför sig Sahlin-ligan nu. Först missar de regeringsmakten en gång till, och sedan förlorar de partiledarvalet. 
 
Sedan kan man ju undra vad som är en nyhet för skandaljournalisterna. Måste inte en nyhet vara en verklig händelse? Och ska inte verkliga händelser avslöjas? Varför avslöjar man då inte namnet på Nattsmygaren? Om det nu är sant att Reinfeldt ljuger, och det är den nyvalde v-ledaren Jonas Sjöstedet som avslöjar detta, ska då inte hans namn publiceras?

Och om Reinfeldt inte ljuger, så ju den verkliga händelsen att Sjöstedt påstår det. Ska hans namn fortfarande inte avslöjas?

Är källskyddet till för att verkliga händelser ska avslöjas eller för att den verkliga hänselsen (att någon springer till media med rykten, och vem det är) ska döljas?

Någon ljuger alltså. Det är ju rent skrattretande. Ljög aldrig Sahlin när hon var partiledare?

Att s-ledare, i likhet med alla andra partiledare, ljuger är väl ingen nyhet? Om det verkligen är en nyhet att Juholt ljuger, så måste det gälla honom personligen. Det är första gången ljuger.

En sak är fullständigt säker. Om inte s gör rent hus med Sahlin-ligan kommer s att förlora nästa val också. Personer, som är så dåliga förlorare, ska inte ha ledande politiska uppdrag. Så länge det finns minsta risk att någon i Sahlin-ligan får en ministerpost efter valet 2014 kommer bara den mest partitrogna kärnan att rösta på s.
Och det är förstås därför som Expressen agerar megafon åt Nattsmygaren.

För även om allting som Nattsmygaren säger är lögn, så är det ju fullständigt sant att Nattsmygaren har sagt  det som han /hon har sagt.

I och för sig en pseudohändelse. Det är som när en pressfotograf brände ner en lada för att få bilder. Det var ju sant att ladan brann. Men visst är det dåligt när media själva tillverkar nyheterna, som de skildrar. Som alla dessa mer eller mindre fejkade opinionsundersökningar för att få ett nytt partiledarval i s.

Avslöja den verkliga händelsen! Vem är Nattsmygaren?

Reinfeldt ljuger. Jag påstår det för att testa teorin att det är livsfarligt att tala illa om svenska partiledare, jag så livsfarligt att man måste gömma sig bakom källskyddet. Tänk om jag möter Reinfeldts dödspatrull i natt! Jag vågar nog inte sova. 

Senaste nytt 14 januari. 
Jag lever fortfarande. Man behöver alltså inte gömma sig bakom källskyddet, när man säger att Reinfeldt ljuger.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0