Anders Behring Breivik supportas av Skolverket i Sverige!

"O Gud, gör dörren till detta hus vid nog att ta emot alla som längtar efter kärlek och gemenskap, trång nogatt utestänga all avund, högfärd och trätlystnad. Gör dess tröskel så slät att den inte blir en stötesten för barneller vilsna fötter, men så hög och stark, att den tvingar frestarens makt tillbaka. Gud, låt dörren till detta hus bli en port till ditt eviga rike. Tack och lov tillhör Gud, världarnas herre. Amen." Gemensam bön för projektet Guds hus i Fisksätra: kyrka och moské i samma byggnad.




Det handlar verkligen inte om "vi" och "dom", utan snarare om "vi" och "vi". Det är i stället förbundet Humanisterna och deras lakejer i Skolverket som gör skillnad mellan människor. De troende kan lösa sina mellanhavanden själva. Och de som inte tror på någon religion borde väl vara likgiltiga, och inte hetsa upp sig? De religiösa symbolerna och texterna blir ju "konfessionella" om man tror på dem.

Vi svenskar har länge nog levt under ateismens förtryck och förklenande attityder. Det är övermåttan kränkande när ateistchefen Sturmark tar på sig uppgiften att försvara dem som lider av minnen av religiöst förtryck. Alla män i min ålder minns hur det var innan muslimerna kom och lärde oss även män i sina bästa år öppet kan bekänna sin tro. Förut var det bara gamla tanter och "frimicklar" som gjorde det.

- - -


Håller fullständigt med den debattör som nyligen klagade på att Svenska kyrkan blivit alltför utslätad. Den logiska konsekvensen av den ståndpunkten är att kyrkan måste stå på sig mot Skolverket. Detta i synnerhet som Skolverket har köpt föreningen Humanisternas tendentiösa tolkning av Europakonventionen art 9, och gjort undantaget till regel.

Humanisternas klart uttalade mål är att även barndop ska förbjudas. Det är ett krypskytte mot all religiös tro.

I det kända målet Kokkinakis mot Grekland har Europadomstolen avgjort att religiös påverkan på andra är tillåten. Fattas bara annat! Skollagen har begränsad räckvidd, och gäller alltså inte i kyrkan. En präst som "trotsar" Skolverkets tendentiösa tolkning gör inget fel, och det är naturligtvis inte heller fråga om "civil olydnad".

Prästen bestämmer över det som sker i kyrkan, och rektorn bestämmer var avslutningen ska hållas. Men när Skolverket bedriver nervkrig mot landets rektorer för att skrämma dem att inte ha avslutningen i kyrkan, så överskrider Skolverket sina befogenheter. Skolan är kommunal och kommunerna är självstyrande myndigheter.

Det är alltså rektor som ska tolka skollagen utifrån lokala förhållanden, och inte byråkraterna på Skolverket. De har brutit mot Sveriges grundlag. RF 12 kap 2 §.

Skolverket gömmer sig fegt bakom det förhållandet att vi har en muslimsk minoritet i Sverige. Men det är inte Skolverkets uppgift att tolka islam. Och på islamguiden.com (som är officiell portal för islam i Sverige) står tydligt att - enligt islam - tror kristna och muslimer på samma Gud. (Vilket är förklaringen till att Gud kallas Allah i kristna bibelöversättningar i muslimska länder. Och att alltfler svenska muslimer säger Gud. när de menar Allah.)

Att det är möjligt att hålla kristna gudstjänster, som muslimer kan delta i, bevisades av riksmötesgudstjänsten 2010, då en imam medverkade genom att läsa ett kort stycke ur Koranen. Jag tycker att rektorerna ska strunta i Skolverket. Finns det muslimska elever i skolan, så tala med föräldrarna.

Allah akbar (Gud är stor). Slutraderna i psalmen O, store Gud, kan säkert sjungas av kristna och muslimer tillsammans. Visst ska vi ha en inkluderande kyrka! Låt inte Skolverket exkludera allt vad religion heter. Huvudsyftet med Europakonventionen art 9 är att garantera rätten till religionsutövning, och inte "frihet från religion".

Att skolan ska vara konfessionslös kan inte betyda att ingen form av religionsutövning får förekomma. Skolan ska referera olika religiösa ståndpunkter utan att ta ställning till vilken tro som är "rätt". Genom att använda muslimerna som en mänsklig sköld vid sina agrepp på kristna traditioner har det svenska Skolverket bekräftat Breiviks världsbild, att vi är under attack från islam.

Sverige är ett kristet land med en sekulariserad stat, inte ett sekulariserat land med en ateistisk stat. En konfessionslös skola får inte vara en religionsfri skola. Alla lärare och elever ska ha rätt att utöva sin religion, vilken den nu är.

Vi ser en tydlig förskjutning av gudstjänstlivet från kyrkobesök varje söndag till storhelger och livets högtider. Det är en trend som är svår att hejda, och därför måste kyrkan vara med när något ska firas. Ibland uppstår behov av nya traditioner.

Det är opraktiskt, om man inte bygger gemensamma Guds hus som i Fisksätra att inte ha skolavslutning tillsammans. Inte en konfessionslös, utan en allkonfessionell skolavslutning. Under just dessa andakter får man avstå från sådant som särskiljer en viss religion från andra religioner. Gud kan man tala om i sådana sammanhang men inte att Jesus är Guds son eller att Allah är Guds profet. Det får man bekänna enskilt.

Religionsfriheten, rätten att utöva sin religion, enskilt eller tillsammans med andra, måste återerövras!

Se även: http://ulfbjereld.blogspot.se/2012/06/debatt-med-christer-sturmark-om.html


Kommentarer
Postat av: nya tant lila

Jadu, det är inte lätt att prata i saker som man inte är insatt i. Du tycks tro att skolelever bara består av muslimer och kristna. Det finns alla möjliga sorters människor där. Inte minst buddhister, för många svenska män gifter dig idag med asiatiska kvinnor som ibland har sina barn med sig hemifrån. Och ateisterna då? Var ska du göra av dem på skolavslutningen?

Men du får väl kontakta Skolverket och tala om för dem att de inte kan tolka sina egna regler! Du vet ju bättre hur reglerna är!

Och ring rektorer och skolpolitiker och tala om att den ende som begriper något är du!

Nej, man får studera religioner i svensk kommunal skola, men inte utöva religioner. Men jag ser att du har väldigt, väldigt svårt att förstå detta.

2012-06-11 @ 16:56:23
URL: http://lilatankar.blogspot.com
Postat av: nya tant lila

Du har helt fel om skolan, för den har visserligen kommunalt huvudmannaskap, men står under statligt tillsynsansvar och lagstifting.

Även läroplanen är densamma för hela landet! Här finns inget kommunalt självstyre i de delarna inte. Till och med de nationella proven gäller hela landets elever och skrivs på samma dag.

2012-06-11 @ 17:06:09
URL: http://lilatankar.blogspot.com
Postat av: Lars Flemström

Skolverket har ett särskilt bemyndigande med stöd i lag att anordna nationella prov.



Det finns en statligt tillsynsmyndighet, men kommunen kan bestrida vad den kommit fram till.



Förvaltningsrätten, och inte Skolverket, är behörig myndighet att avgöra hur skollagen ska tillämpas. Detta står i lagen. Kan byråkraterna på Skolverket öht läsa innantill?



Även om ateister m.fl. har närvaroplikt vid skolavslutning i kyrkan har de rätt att avstå från att delta i någon form av religionsutövning.

2012-06-11 @ 18:58:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0