Bojkott!

Det blev ingen kvällstidning köpt i dag heller. I och för sig brukar jag inte köpa kvällstidningar. Men idag fanns det en särskild anledning att inte göra det. Både Expressen och Aftonbladet hade samma "nyhet" på löpsedeln: "De personer som tjänar mest i din kommun."
 
Var de ens tillfrågade? Även om de råkar ha mycket pengar ändå, så hade det väl varit hederligt av tidningsföretagen att ge de omskrivna personer en ekonomisk ersättning för extra livvaktsskydd eller vad de kan behöva efter utpekandet? Med vilken rätt utnyttjar journalister andra för att tjäna pengar?
 
Vem har så intresse av att veta hur mycket X eller Y tjänar, så att han urgröper sin ekonomi ytterligare för att köpa tidningarna? Vem har så stort behov av att odla sin avundsjuka? Och vad hjälper det? Avundsjuka har inte gjort någon fattig rik. Avundsjuka är enbart en plåga för de som är avundsjuk. Ibland också för den som avundsjukan riktar sig mot.
 
De växande inkomstskillnaderna i samhället är däremot ett problem, som borde diskuteras. Men det höjer inga upplagor och gör alltså inte någon journalist rik.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0