Guilt by association: att inte låta folk leva som de vill.

Jodå, det finns dom som tycker att man ska gifta sig innan man skaffar barn. Och det är ju inte förbjudet för dom, som tycker det, att leva som de lär. Det har däremot börjat bli skumt att inte ha skaffat sig någon sexuell erfarenhet innan man gifter sig. Hur kan man veta att man gifter sig med den rätta, om man inte först har provat en massa andra, argumenteras det.

Det är som att köpa bil. Man måste provköra flera bilar, innan man bestämmer sig.

Göran Hägglund vill alltså att staten ska detalreglera hur människor ska leva. Det slår naturligtvis tillbaka mot kristenheten. Mot hela den svenska kristenheten. En ganska självklar motreaktion är att dom, som känner sig påhoppade, vill detaljreglera vad kristna får tro på.

När kommer de första kraven på en kriminalisering av själva uppmaningen till folk att gifta sig innan de skaffar barn?

Efter att grundligt ha läst vad Bibeln säger om Sodom, om vad som hände i Sodom, har jag blivit alltmer tveksam till påståendet att utlevd homosexualitet är en synd. (Att själv inte ha lyckats leva syndfritt har inte med saken att göra, även om attityden bland liberalteologer alltmer har blivit att det som de själva gör, inte kan vara någon synd.) Det finns inget som tyder på att männen i Sodom verkligen var homosexuella. Och nog är det väl en synd, när heterosexuella män vill våldta Herrens änglar, som uppträder i manlig skepnad? Det var vad männen i Sodom ville göra.

Jag har försvarat Åke Greens rätt att predika mot utlevd homosexualitet. Och jag kommer att fortsätta att försvara rätten att framföra religiöst grundade budskap i livsstilsfrågor, exempelvis att man bör gifta sig innan man skaffar barn. Samt att barn bör avlas inom heterosexuella äktenskap och inte på något annat sätt.

Det är, nämligen, en stor skillnad att uppmana folk att frivilligt underkasta sig religionens bud, det som man med rätt eller orätt uppfattar som Guds vilja, och att använda lagstiftningen till att tvinga dem.

På det hela taget är det väl bra om människor gifter sig innan de skaffar barn? Visst bör det vara tillåtet att uppmana folk att gifta sig först?

Men för en del människor utfaller ödets lotter annorlunda. Det handlar inte bara om homosexuella, utan t.ex. att man har blivit övergiven av den som man älskade - och kanske älskade med. I det läget får man göra det bästa möjliga av den uppkomna situationen.

Men det tycker inte kd. Alla som faller utanför ramen ska straffas. För att folk ska skrämmas in i den kristna livsstilen. När kommer de första kraven på ett förbud mot den kristna livsstilen, som en motreaktion?

De biologiska pappornas rättigheter är ett sorgligt försummat kapitel.

Emellertid finns ett allvarligt semantiskt fel i kd:s argumentation:

Insemination gör inga barn faderlösa.

Med insemination görs faderlösa barn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0