"Mellin: Huvuden kommer att rulla".

Detta stod på Aftonbladets löpsedel i går. Jag har kollat artikeln på nätet, och konstaterar att påståendet på löpsedeln har täckning i texten. Uttrycket "huvuden kommer att rulla" härrör från ståndrätter där oskyldiga avrättades i masstal. Naturligtvis handlar det om Tolgfors-affären. Men det spelar ingen roll.

För övrigt står det inte vilka huvuden som kommer att rulla. Det kan vara både vännners och fienders huvuden.

Vem som avkunnar och verkställer dödsdomarna? Det gör förstås Aftonbladets nyhetschef Lena Mellin. Naturligtvis är det bara verbalt. Men som någon skrev på sin blogg, så kan den typen av verbala mord göra lika stor skada som verkliga mord. Används av den mer förfinade brottsligheten. Det är emellertid intressant vilka höga tankar Mellin har om sig själv och media.

Alla tror förstås att det är Tolgfors' huvud som ska rulla. Och kanske blir det så. Ståndrätter är inte nogräknade. Kanske ett led i Aftonbladets drive för att locka tillbaka de socialdemokratiska lösnummerköparna med nya blodiga skådespel, med den politiska motståndaren på schavotten, efter förföljelserna mot den förra s-ledaren.

Mellin skriver i sin spalt att dåvarande regering redan 2005 ingick ett avtal om att hjälpa Saudiarabien att bygga en vapenfabrik. Enligt Tolgfors själv har han bara medverkat till en förlängning av detta avtal, vilket skedde 2010. Enligt tidigare uppgifter har mer än så skett med vapenaffären efter regeringsskiftet 2006.

Mikael Odenberg, m, avgick hastigt som försvarsminister 2007 eftersom han var osams med Anders Borg, som stöddes av Reinfeldt, om det svenska försvarets framtid. Han ersattes av Tolgfors.

Det vore ju bra om vi fick ett sakligt klargörande av både vapenaffären och försvarspolitiken. Utan krav på eller förutsägelser om att huvuden kommer att rulla.

Aftonbladet är en tidning som jag tycker mycket illa om. Den värsta snasktidningen. Och jag kan inte annat än känna avsky för en person som uttrycker sig som nyhetschef Mellin gör. Och har gjort, gång på gång.


PS. "Mellin: Huvuden kommer att rulla" är en speciell form av journalistik, där journalisterna har gjort sig själva till  huvudpersonerna i de händelser, som ska skildras av journalisterna. Fejkade nyheter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0