Global nedkylning

Det hann inte gå många timmar efter det att jag skrev att det är något skumt med växthuseffekten, att den borde leda till nedkylning i stället för uppvärmning, förrän jag läser att vi är på väg in i en ny nedkylningsperiod. En yrvaken svensk forskare tror inte att det är sant, och pekar på att det räcker inte med avkylning under ett är för att konstatera att det har vänt. Nehej, men räcker det med mätdata från enbart de senaste decennierna för att konstatera att vi har en permanent global uppvärmning. Mätdata, som har fåtts från borrkärnor från inlandsisar visar på cykler om sådär 400 år.
 
Vad som effektivt smulas sönder är aktualitetsprincipen, som säger att alla förändringar i naturen sker i den takt som var känd när aktualitetsprincipen lanserades, första hälften av 1800-talet. Aktualitetsprincipen, som alltså utesluter "språng" är en av grundförutsättningarna för Darwins utvecklingslära.
 
Nu blir det intressant. Aktualitetsprincipen har varit en veritabel stötosten för marxismen, som har språngvisa förändringar (revolution) som en grundförutsättning för all utveckling. All förändring i naturen, som strider mot aktualitetsprincipen beror på miljöförstörelsen, påstår hela kören av alarmister. Hjälp, planeten håller på att gå under. Nu måste vi rädd de sista resterna av mänskligheten. Vi har inte råd med någon "generell välfärd", lyder budskapet.
 
Miljöfascism!
 
Socialdemokraternas ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson har gjort ett gemensamt besök med sin miljöpartistiska kollega Per Bolund hos ett företag som tillverkar plast- eller glasfiberstolpar. Oberoende av varandra, påstår de, har de kommit på att slå till mot konkurrenten trästolpar genom att lägga en skatt på träskyddsmedlet kreosot. Definitivt inte bra för sossarna trovärdighet. M Andersson har dragits vid näsan av Bolund och lovar att snedvrida konkurrensens till förmån för ett enskilt företag.
 
Men vi får väl se fram mot plastsliprar för glestrafikerade järnvägar. Kommer de att klara 25 tons axeltryck? Skulle det inte vara bra med konkurrenskraftiga järnvägstransporter, om klimatet verkligen är åt fanders? Mp vill dessutom ha kraftigt höjda skatter på lastbilstransporter. Ska man lägga ner hela svenska skogsbruket?
 
Vi har ännu inte sett en miljökalkyl på plaststolparna, från tillverkning till destruktion. Det är kanske som med vindkraften, som ger upphov till mängder av radioaktivt avfall, som är en biprodukt vid framställningen av komponenter till vindkraftverk, om de ska vara underhållsfria.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0