Flykten till Poltava


Mellanöstern står i brand. FN-soldater kidnappas nu på Golan.höjderna. Tillfällig vapenvila råder i Gaza. Reinfeldt säger att vi måste öppna våra hjärtan för en enorm flyktingström från Mellanöstern. Men det är halv solidaritet att kräva pengar till flyktingmottagning, utan att man först ens har försökt undanröja orsakerna till att så många måste fly. Den ryska nyhetsbyrån Russia today säger att den svenska regeringen söker revanch för nederlaget vid Poltava 1709.
 
Jag säger att Reinfeldt och Bildt flyr till - inte från - Poltava. Det är mer bekvämt att ha ett låtsaskrig med Ryssland än att konfrontera de verkliga hoten. Med regeringens ordkrig mot Ryssland, kan vi inte avvara några stridskrafter till Mellanöstern för att ge flyktingarna en chans att återävända hem. Utan en kraftfull internationell insats mot IS kommer "kalifatet" att utvidgas till att omfatta hela Syrien, Irak, Libanan och Israel - som alltså står inför hotet om ett tvåfrongskrig.
 
Det krig, som Kiev-regimen har startat mot sin egen civilbefolkning i utbrytarrepublikerna i östra Ukraina har hittills skördat lika många dödsoffer som Israels bombningar i Gaza. Kiev- regimen vill ha krig mellan EU / Nato och Ryssland. Obama är kallsinnig. Han har problem nog med Mellanöstern. Men den svenska regeringen ställer upp. Inte med vapen, men med ord.  Regeringen leker "väcka björnen" med Putin inför valet i Sverige om två veckor.
 
Ska ett hot mot Sverige utifrån, som man själv har skapat med sin krigsretorik, hjälpa Reinfeldt till en tredje mandatperiod?
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0