Miljöpartiets uppmaning till kvinnliga företagare: Byt till manliga branscher!

 
Såg debatten mellan Gustav Fridolin, mp, och Ebba Busch, kd. Busch anklagade Mp för att vilja stänga privat företagande inom kvinnodominerade branscher. Tja, vård och omsorg är ju inte till för företagarna, utan för vårdtagarna. Och det är väl deras bästa som ska gå i första hand. Men den debatten, vad som är bäst för dem, fick vi inte höra. Fridolin krävde, på sitt vandliga lillgamla sätt, att de kvinnliga företagarna ska omskola sig till mansdominerade branscher.
 
Men alla som har blivit företagare, tänkte kanske inte att de skulle bli just företagare, när de valde ett vårdyrke? Så det är väl bäst att alla arbetssökande bojkottar vårdyrkena.De får väl bli lärare först. Mp vill ju satsa 10.000 kr per mån på varje lärare till lönehöjningar. Inte en krona till eleverna. Läste just om stor arbetslöshet bland elevassistenter. Det är personer som har till uppgift att hjälpa elever med särskilda svårigheter p.g.a. handikapp.
 
Det här med kvinnliga respektive manliga yrken och branscher är intressant. Själv har jag arbetat inom ett par branscher som förr var helt kvinnodominerade, men senare har blivit alltmer mansdominerade. I det ena fallet handlade det om industrialisering och stordrift och i det andra om ett fysikt tung arbete. Den kvinnliga arbetskraften hängde med i c:a 5 år, innan de blev utslitna, vi män den dubbla tiden. Så kan det gå. I könsneutralitetens tidevarv får man emellertid inte tala om biologiska skillnader mellan män och kvinnor.
 
På tal om detta. Mp är att gratulera till att man lyckats få könsneutrala toaletter på Stockholms Centralstation. Undrar vad de kvinnliga resenärerna tycker om det? Jämställdhet för Mp går ut på att kvinnor ska bli som män.
 
En tidigare mansdominerad bransch, som sannolikt kommer att bli kvinnodominerad, om inte Mp sätter käppar i hjulen, är atomfysiker. Det är ju ett jobb som kräver lång utbildning, och det är ju i de jobben som kvinnorna stormar fram. Men Mp är ju ett kunskapsfientligt parti, som ägnar sig åt röstfiske bland lärarena i stället för att satsa på eleverna. Mp:s räknekonster i energibranschen bygger ju mer på demagogi än på matematik och fysik.
Kan det komma ut någon spetskompetens ur detta?
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0