Alliansen valde att bevara Sverige svenskt.

Så har extravalet blivit inställt. SD som hoppats att göra extravalet till en folkomröstning om invandringen, sedan de själva röstat för ökad invandring genom att stödja alliansens budget, är rasande och hotar med misstroendeförklaring mot statsministern. Men den misstroendeförklaringen kommer de nog att bli ensamma om. Annie Lööf (c), som under partiledardebaclet i (m) kommit att framstå som den verkliga alliansledaren svarar kallsinnigt "Vi i Alliansen valde att bevara Sverige stabilt", vilket jag tar mig friheten att förkorta till BSS.
 
Bevara Sverige stabilt.
 
BSS brukar ju annars uttydas som Bevara Sverige svenskt. Och det var ju ur organisationen Bevara Sverige svenskt, som Sverigedemokraterna föddes. Nu kan man ju fråga sig hur svenskt Sverige hade varit i fortsättningen, om SD-cirkusen i riksdagen fått fortsätta. Det som SD försökt sig på brukar ju kallas "polsk riksdag". (Vilket är en anspelning på den polska riksdagen under 1700-talet.) Om inte Annie Lööf själv tänkt den tanken, bjuder jag på denna lilla ordvits.
 
Att bevara Sverige stabilt är att bevara Sverige svenskt.
 
Att försöka göra extravalet till en folkomröstning om invandringen hade inte varit seriöst. Om det hade lyckats hade det bäddat för fortsatt kaos i riksdagen, utan ett dyft inverkan på invandringen. Den har ju för övrigt ökat för varje procent ökat väljarstöd för SD.
 
Men det tror jag i och för sig att många av dem, som röstade på SD i valet i september, hade hunnit upptäcka före den 22 mars, då extravalet skulle ha hållits, men det hade dock varit en tid av stor osäkerhet fram till valet, med uteblivna investeringar och förlorade jobb. Jag tror dock att både Socialdemokraterna och Alliansen hade ökat i extravalet. Så jag är lite kluven i frågan om det var bra att det blev inställt. Men Fp-ledaren Jan Björklund har nog rätt, när han säger att det var för tidigt med ett extraval så kort tid efter ordinarie val.
 
Det är nog bättre att riksdagen (de rödgrönas och alliansen) nu tar itu med alla olösta frågor, och de är ju fler än de tre särskilt utpekade områdena. (försvaret, energin och pensionen), bl.a. bostadsförsörjningen och migrationen /integrationen,. Så den som tycker något i någon av de frågorna bör nog rikta sina krav till något av de sju partier, som seriöst vill ta ansvar för Sverige genom att bevara Sverige stabilt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0