Sveriges lärare måste uppfostras - med morot!

Hans excellens utbildningsminister Gustav Fridolin säger drygt 5 minuter in i videoklippet till landets lärare:
"Så snacka gärna skit om mig och andra politiker, men inte om varandra, för det har vi inte tid med. Ge varandra i stället uppmuntran när det behövs. Våga ta en kollegas råd som något konstruktivt ... schyss miljö kollegor emellan."
 
Hans högvördighet Gustav (synd att titeln Gustav I redan är upptagen av Gustav Vasa) Fridolin vet vad han talar om. Efter lärarutbildning under 1,5 år och tjänstgöring som högskolelärare under hela 2 år vet den vördnadsvärdige excellensen hur snacket går i kollegierummen: Det snackas skit om politikerna, och i synnerhet om den, som rådar vara utbildningsminister, när inte lärarna snackar skit om varandra.
 
Problemen i grundskolan, med elever som inte vill vara där, är inte alls obekanta för excellensen. Med sin allra sockersötaste röst säger han till berörda lärare: "Men att få vara med där, när en människa lär sig något nytt, när hon tar sig över ett hinder som hon först trodde var oöverstigligt..."
 
Eleverna bara sitter där tysta som små möss, men vetgiriga och väntar på en hjälpande hand från läraren. I excellensens skolvärld finns inga ordningsproblem, som lärarna måste ta itu med för att överhvuud taget kunna bedriva någon undervisning. I excellensens fantasy-värld klagar inga lärare på dålig arbetsmiljö, utan problemet  är att lärarna tjänar för dåligt för att göra sitt allra bästa. Det säger visserligen inte Fridolin i just det här klippet, men det är ju väl dokumenterat att han i valrörelsen lovade  varje lärare en löneökning motsvarande dubbla socialnormen. Som många elevers föräldrar har att leva på.
 
Men det fixar säkert hans högvördighet inom 100 dagar. Staten heter ju numera Gustav Fridolin: http://bloggar.expressen.se/opinionsbloggen/2014/10/staten-det-ar-gustav-fridolin/
 
Kommer ni ihåg Kung Gustavs standardfras före valet "När vi bildar regering"? Varje gång han sa det - och han sa det många gånger - sjönk väljarstödet för Socialdemokraterna med en procentenhet. Fridolin har fortfarande inte fått något uppdrag från talmannen att bilda regering. Men det kanske kommer?
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0