Är ministerns båtfärg ett "allmänintresse"?

Jag bara frågar. Å ena sidan.... å andra sidan...  Nog kan man begära av en docent i miljörätt (hon var ju inte statsråd när hon målade båten för 1 och 1/2 år sedan) att hon ska hänga med i förbudsraseriet. Många är de som har drabbats av just Mp:s lagtiftningsraseri. Vad som är tillåtet det ena halvåret är förbjudet ett halvår senare och tillåtet igen efter ytterligare ett halvår. Så är det med de nya lagar, som Mp tagit initiativ till, för att "markera" mot allting som de ogillar. Om inte förr rivs de upp direkt efter nästa regeringsskifte. Inte ens domstolarna kan hållar reda på om de påstådda brotten har begåtts medan handlingen eller underlåtelsen ifråga var straffbar. Jo, jag har sett en fällande dom, som motiverades med vad som kom att gälla ett drygt halvår senare, men att gärningen var lika "fel" när den begicks. En formuleringskonst i den högre juridiska skolan.
 
Ett smygtaget foto när den blivande ministern målade båten. Det var bildbeviset. Undrar hur mycket Expressen betalade för den bilden. Och varför media medverkar till skattebrott. Pengarna betalas nämligen ut "svart" för att inte media ska avslöja sina källor! Frågan som inte ställdes är varför ett språkrör i Mp äger en 20 m lång f.d. fiskebåt, som har gjorts om till bostad, och hur stora utsläpp av växthusgaser som denna form av lyxliv ger upphov till. Men att båten släpper ut orenat gråvatten, som bidrar till övergödningen av Östersjön, lyckades journalisten få med. Men hur stort "allmänintresse" har detta? Det är risk att snokandet i ministrarnas privatliv drar fokus från hur de sköter sina politiska uppdrag.
 
Å andra sidan är en minister inte någon liten obetydlig lokalpolitiker. Och inte heller kan folkrepresentationstanken tillämpas fullt ut på regeringen. Politiker ska ha en skiftande bakgrund, och ha olika erfarenheter. Och alla människor är ju inte perfekta. Även de icke-perfekta har rätt att ha någon som talar för dem i de politiska församlingarna. Och inte ens en minister kan vara felfri. De felfria kan vara direkt farliga. Men...
 
Förslaget om kriminalisering av svenskars sexköp i länder, där sådant är tillåtet, har redan stött på patrull. Ska utlänningar straffas för att de har deltagit i något Pride-evenemang i Sverige, för att det är förbjudet i deras hemländer? Och hur ska brottet bevisas, om inte värdlandets polis hjälper till med spaning och dokumentation? När ska för resten Sverige förbjuda nazistisk verksamhet, som är förbjuden i bl.a. Tyskland? Sverige anser sig nämligen veta bättre, att politisk brollgslighet bekämpas med oljud, motdemonstrationer, ringning i kyrkklockor och uthängning av de misshagliga i media i stället för genom lagföring och verkställighet av straff som har utdömts efter lagenliga rättegångar.
 
Men kan man lita på domstolarna, när ett av regeringspartierna ändrar lagarna stup i kvarten för att göra partipolitiska markeringar?
 
Nu tycker jag dock att media - utan att nämna namn - bör granska hur många Mp-politiker som äger segelbåtar med bensindrivna reservmotorer. Ljuger de medvetet om vindkraften? Men det gör inte media. För media deltar ju själv i ljugandet.
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0