REVA

Man kan undra vad som pågår, när regeringen inte tänker hindra den svenska polisen att delta i den samordnade polisaktionen i hela EU mot flyktingsmugglare och deras offer (de papperslösa). Är detta önskvärt? Varför får inte vanligt folk säga att de tycker det? Och varför säger inte den politiska eliten öppet att det tycker de också? För annars hade de väl stoppat aktionen, i stället för att skylla på att det här bestämmer polisledningen själv? Så här har det varit under flera decennier.
 
De, som bestämmer över migrationspolitiken vågar inte säga vad de själva tycker, för att det vore så förfärligt, så, om vanligt folk håller med dem. För i så fall blir djävulen lös. Guldläge för de verkliga rasisterna, som gör anspråk på att vara de enda som för fram vad vanligt folk tycker.
 
Vänsterpartiet rasar, och påstår att det handlar om syrier, som riskerat livet för att komma till Europa. Hur kan V veta vilka de papperslösa är denna gång, innan polisaktionen ens har startat? Jag finner påståendet minst sagt märkligt, eftersom alla flyktingar från Syrien utan vidare prövning får permanenta uppehållstillstånd. Och tillfälliga uppehållstillstånd på ett år i taget i andra EU-länder. Dessa tillstånd förlängs väl  med ett år i taget, så länge förhållandena i Syrien är som de är?
 
Varför har inte flyktingarna sökt asyl, så fort de kommit hit, om de verkligen har kommit från Syrien? Och informeras de inte av polisen om asylrätten, innan de avvisas?
 
När miljöpartisten Joschka Fischer var utrikesminister i Tyskland kom många papperslösa till Sverige. Man kunde läsa i svenska tidningar om att flyktingarna var instruerade av människosmugglarna att kasta sina papper, som de haft med sig hela vägen, när de passerade gränsen till Sverige på Öresundsbron. Men de sökte väl i alla fall asyl, när de kommit fram? Vad jag fått veta först nu, är att de fått viseringar till Tyskland i Ukraina. (Se förra inlägget!).
 
Det krävs nu från olika håll, bland annat från V, att det ska finnas legala vägar till Europa. Man ska kunna söka asyl redan i hemlandet, innan man flyr från detta, eller på svenska ambassaderna i grannländerna. Detta för att rycka undan mattan för flyktingsmugglarna. Vill minnas att när en kristdemokratisk italiensk politiker föreslog något liknande, så fick han inte bli EU-kommisionär för mänskliga rättigheter. Då stämplades förslaget som rasistiskt. Förslaget den gången var att inrätta uppsamlingsläger i Nordafrika, varifrån man skulle kunna söka asyl i Europa, och sedan fortsätta med reguljära färjor, sedan ansökningarna beviljats.
 
Svagheten med förslagen var / är i båda fallen vad de gör, som fått avslag på sina ansökningar. Ska de tvångstransporteras till sina hemländer, eller ska de lockas tillbaka med så radikalt förbättringar av villkoren i hemländerna, så att de återvänder frivilligt? Hur ska de förbättringarna ske? Vänsterpartiet är väl fortfarande motsåndare till militära insatser utomlands? 2014 blev året, när de sista svenska soldaterna lämnade Afghanistan. För att aldrig komma tillbaka dit - eller till någon annan krigszon i Mellanöstern?
 
Nej, jag tror inte att några syrier skickas tillbaka under rådande förhållanden i hemlandet, om nu några syrier skulle påträffas under polisaktionen nästa vecka.
 
Jag hoppades mycket på Margot Wallström som ny svensk utrikesminister. Men efter hennes märkliga uttalanden i går, om politiska påtryckningar på terrororgansiationen IS om att upphöra med grymheterna, undarar jag vem som bestämmer i utrikesdepartementet. Biträdande utrikesministern Isabella Lövin, mp, som ansvarar för biståndsfrågorna i regeringen, ska kanske åka ner och förhandla med IS-ledarna?
 
Med ett litet svenskt biståndsprojekt som lockbete? Kanske en packe plåster till sårade IS-krigare?
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0