Kyrka i fritt fall?

När Sverige kristnades för tusen år sedan drevs mörksens krafter på flykt av kyrkklockorna. Vi, som vill ha den gamla kristendomen tillbaka, måste glädjas åt att seden har återupptagits. Så, det är väl snarare motståndarna till klockriningnarna som företräder en kyrka i fritt fall. Man kan förstås diskutera om det är rätt taktik att ge nazisterna all denna uppmärksamhet. Men det har de ju nu fått, så det är bara att gilla läget och fortsätta. Men detta, att man inte borde ge nazisterna uppmärksamhet, förefaller mest vara ett svepskäl.
 
I Kyrkans tidning denna vecka, framförs i stället andra argument, nämligen att kyrkan inte ska ta ställning partipolitiskt, att det handlar om yttrandefriheten och att även de galnaste åsikter får framföras. Låt oss granska dem. 2008 ombildades Nationalsocialistisk Front till Svenskarnas Parti. Att inte ta avstånd från denna lätt genomskinliga maskeradbal är verkligen ett partipolitiskt ställningstagande.
 
Kyrkan är inte alls skyldig att gilla allting som lagen tillåter. Och inte hindras någon yttrandefrihet av kyrkklockor. Kyrkan står där den står, men nazisterna kan flytta sig utom hörhåll från kyrkan.
 
Och även om nazismen förbjuds - vilket är en uppgift för politiken att göra - så kommer det att förbli tillåtlet att framföra all möjlig gammal religiös vidskepelse, inklusive de villoläror som den officiella kyrkan har tagit avstånd från.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0