Fördel med tillfälliga uppehållstillstånd

Den främsta fördelen är att det inte behöver vara så förtvivlat bråttom att integrera flyktingarna i det svenska samhället. Man behöver inte kunna svenska för att sköta ett jobb, om man inte använder språket i arbetet. Som exempel kör mackedoniska långtradarchaufförer illegal inrikestrafik i Sverige, så att den svenska åkerinäringen håller på att slås ut. Kan de svenska? Tyska busschaufförer kör turistbussar med tyska turister i Sverige. Kan de svenska? Svenska "läkare utan gränser" arbetar i Afrika. Kan de swahili?
 
Om syriska lärare kan undervisa syriska barn på arabiska i Syrien, så kan de göra det i Sverige också. Men då lär sig ju inte barnen svenska, invänder du kanske? Nåja, de kan väl smygstarta med svenska som främmande språk.
Gå över till svenska som huvudspråk kan de göra när familjen har fått permanent uppehållstillstånd, om det blir aktuellt. Pressen på flyktingar att de ska integreras splittrar flyktingfamiljerna. Barnen integreras först medan föräldrarna längtar hem. Detta var ett verkligt problem för många chilenska familjer, när Chilejuntan avgick.
 
De politiska partierna från höger till vänster har "den dåliga integrationen" som ett mantra. Detta för att slippa diskutera migrationspolitikens mål och medel. Det officiellt deklarerade målet är ju att hjälpa människor i nöd. Medan det dolda målet är att göra alla till svenskar, att skapa ett överskott av arbetskraft framförallt i låglöneyrkena, så att arbetsgivaren kan pressa ner lönerna ännu mer.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0