Liberalt om lågutbildade invandrarkvinnor.

Klassföraktet riktigt lyste ur ögonen på Fp-ledaren Jan Björklund, när han förklarade varför Fp vill avskaffa vårdnadsbidraget: "Det utnyttjas av lågutbildade invandrarkvinnor. De får en extra lön för att göra ingenting." Och naturligtvis motverkar det integrationen av dessa kvinnor, fick vi också veta. Det är genom att komma ut och jobba som de lär sig svenska. Och de barn som har störst behov av förskola hålls hemma. Det hade nog varit annat ljud i skällan om vårdnadsbidraget hade utnyttjats av högutbilade direktörsfruar, som är hemma för att plugga språk och exotiska länder inför nästa semesterresa.
 
I tidigare inlägg har jag ifrågasatt varför integrationen ska vara överordnat mål för migrationspolitiken. Borde inte det vara att hjälpa människor i nöd?
 
Hur integrerad blir man för resten av att gå ensam och städa hela dagarna, kanske i ett präktigt överklasshem där både mannen och kvinnan är borta hela dagarna? Nu råkar jag vara bekant med en person som har arbetat professionellt under flera år med integration av låglutbilade invandrarkvinno r(en del av dem analfabeter) . .Björklund  (och hans hejaklack bland regeringspartierna)verkar inte ha en aning om hur det går till i praktiken.
 
Till en viss del handlade det om att övertala kvinnornas män att gå med på att deras fruar får delta i verksamheten. Men till största delen handade det om att utveckla kvinnornas egen förmågor. Naturligtvis kunde de en hel del, som fördomsfulla svenska politiker bara inte kunde föreställa sig. Kvinnfolksgöra i olika länder, och det av så hög kvalitet, så .att man kunde dra in pengar till verksamheten genom försäljning.
 
Detta var bra, oavsett om familjelrna skulle stanna i Sverige eller återvända till sina gamla hemländer om och när så blir möjligt.  Det handlade definitivt inte om sänka familjernas inkomster så att barnen får gå hungriga till skolan. .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0