Sverige dränerar Syrien på läkare - utbildar pesh merga soldater till sjukvårdare

 
 
 Vi matas ständigt med fantastiska påståenden om hur lönsam invandringen är för oss svenskar. Men om den är så lönsam för oss måste den ju vara en jätteförlust för andra. Vi får inte diskutera volymer invandrare, utan tillsägs att diskutera hur vi ska förbättra integrationen, hur vi snabbast möjligt ska få flyktingarna i arbete, helst innan de har fått uppehållstillstånd. De ska vara omskolade till fullfjädrade svenskar innan de avvisas. Det föreslås också att de,. som har fått jobb, ska få permanent uppehållstillstånd. De andra då, som kanske har ännu större skyddsbehov? Vad det hela handlar om är avancerad stöld av arbetskraft, som det råder brist på i flyktingarnas hemländer.
 
Jag hoppade högt av glädje, när jag fick höra att Sverige ska skicka soldater till norra Irak. Men glädjen svalnade, när jag fick höra att det inte handlar om soldater som ska sättas in i strid eller ens ha bevakningsuppdrag för att skydda flyktingar. För det finns massor med flyktingar inne i området. Internflyktingar kallas de, och de måste skyddas av tungt beväpnad FN-trupp för att överleva. Glädjen över den svenska hjälpen svalnade ännu mer, när jag fick höra att svenskarna ska utbilda pesh merga-soldaterna. Tyskland skickar också soldatutbildare. Men också vapen. Vad hjälper utbildning i vapenbruk utan vapen?
 
Men så kom det slutliga avslöjandet av den rödgröna regeringens storstilade solidaritet. Det handlar inte om någon utbildning i stridskonsten, utan utbildning i minröjning och sjukvård. Nu är förstås fråga om vilka minor som ska röjas. Och visst inser jag att vetskapen om att man blir omhändertagen av ett sjukvårdskompani redan ute på slagfältet höjer stridsmoralen hos soldaterna, så att de vågar gå i strid med fienden. Men utan vapen? För trots allt vinnar man krig med vapen och inte med plåster.
 
Med en lätt överdrift kan sägas att det under några års tid har varit skottpengar på sjukvårdspersonal i det syriska inbördeskriget. Sjukvårdspersonal lappar ihop soldaterna så att de kan sättas in i strid igen. Sjukvårdspersonal höjer stridsmoralem hos de stridande. Sjukvårdspersonal reducerar effekterna av terrorbombning mot civilbefolkningen. Det har varit mycket terrorbombning mot civila mål i de syriska inbördeskriget. Regimen har legat bakom det. Och till det kommer så IS-terroristernas avrättningar. Läkare och övrig civil sjukvårdspersonal är de mest utsatta. Jag klandrar inte en läkare, som efter tre år av krig, som till synes är utan slut, tre år av ständig livsfara för egen del, ger upp och börjar drömma om ett nytt liv  i något land långt borta.
 
Men jag klandrar svenska politiker, som medvetet snyltar på läkarflykten från Syrien. De ska integeraras, komma i jobb, få permanenta uppehållstillstånd. Barnen ska fortsast möjligt få svenska skolkamrater. Allt för att de flyende läkarfamiljerna ska glömma varje tanke på att återvända till sitt gamla hemland, när det blivit fred och sjukhusen är fulla med krigsinvalider. Som vårdas efter bästa förmåga av snabbutbildade militära sjukvårdare. Särskilt osmakligt är att höra svenska politiker jubla över att så många rutinerade kirurger från Syrien kommer hit . Hur man diskuterar hur de ska integreras, och att de inte ska behöva vänta så länge på sina svenska läkarlegitimationer.
 
Utbildar inte Sverige tillräckligt många läkare för landets eget behov? Varför måste vi snylta på andras olycka? Jag har sett statistisk som visar att svenska läkare har rekordlåg produktivietet, mätt i antal bahendlade patienter per läkare, i internationell jämförelse. Mycket tid går bort på en orationell sjukvårdsorganisation och privatiseringarna, administration och allehanda "forskning". Det stärker läkares status att skriva doktorsavhandlingar. Detta är problem, som ingen regering har vågat ta tag i. Läkarflykten från Syrien är en välsignelse för svenska sjukvårdspolitiker.  
 
Varför ha så bråttom med att integerar flyktingarna? Det viktiga är väl ändå att flyktingar får ett tillfälligt skydd, så länge situationen i hemlandet är som den är? Men det verkar dels handla om att avhjälpa brist på arbetskraft i Sverige och dels att dumpa löner i yrken, där det inte råder någon brist på arbetkraft. När Jan Björklund, fp, nu föreslår att man ska få permanent uppehållstillsånd när man har fått jobb, detta för att "ställa krav" på flyktingarna, vill jag säga att kravet för att få ett uppehållstillstånd ska vara att man har ett skyddsbehov, som inte redan har tillogosetts i ett annat EU-land.
 
Eftersom alla andra EU-länder ger tillfälliga uppehållstillstånd som regel, bör Sverige göra likadant. Detta för att  personer som redan har fått asyl i ett annat EU-land inte ska slänga sina identitetshandlingar och söka asyl på nytt i Sverige.De tillfälliga uppehållstillstånden ska permanentas, om det inte varit möjligt att återvända hem inom en viss tid. Däremot aldrig för att man har fått jobb. De friska och arbetsföra är inte dem som har svårast att återetablera sig i det gamla hemlandet.
 
Vi ska inte ha någon volym-diskussion, om den leder fram till att de senast anlända riskerar att få beskedet: "Tyvärr, alla flyktingförläggningar är fullblagda, så du får åka hem igen."
 
 
..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0