Tanten kan ju vara en terrorist!

 Uppfyller de kraven på medborgarskap i Folkpartiets Sverige?
 

"Tänk då en gammal tant, som talar arabiska, men är analfabet. Ska hon aldrig få ett svenskt medborgarskap, vilket kanske den övriga familjen får?"
 
När det har kommit så här långt, så är ju frågor om vem som har rätt att få uppehållstillstånd, hur länge man har bott i Sverige, etcetera, redan passerade. Utan nu handlar det om klass och / eller hög ålder, någon sjukdom eller inlärningssvårigheter, etcetera ska vara något hinder för medborgarskap. Och det kommer i synnerhet att vara kvinnor som drabbas.
 
Kanske kvinnor som på grund av sitt kön eller sin klass nekats utbildning i sitt tidigare hemland. Tror Jan Björklund, som nu nylancerar detta gamla Fp-förslag att gummorna är terrorister? Vad döljer sig under det burkliknande plagget? Den bissara idén om ett godkänt språktest som förutsättning för medborgarskap är ett uttryck för elitens rädsla för lågutbildade, att låg utbildning skulle vara en grogrund för extremism.
 
Jag läste den citerade meningen på en annan blogg, och kände igen resonamnget. För det var precis så jag själv tänkte, när jag såg detta Fp-förslag första gången för nästan 15 år sedan. Under så många år har vi tyckt lika, utan att ens ha känt till varandras existens.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0