Bara några timmar kvar, när jag skrev...

Timmar eller dagar kvar till storkrig? Sverige stödjer terroristerna.
 
Publicerat igår klockan 21.55 på denna blogg. Under natten inleddes Saudiarabien sina flygattacker mot mål i Jemen. Med stöd av flera arabländer. En markinvasion förbereds också. Arabförbundet samlades till  möte idag. Det har bara gått några veckor sedan den svenska utrikesministern Margot Wallströms tal inför Arabförbundet stoppades. Miljölpartisterna Gustav Fridolin och Karl Schlyter kan ta åt sig äran för det. Frågan är hur länge till som den formella regeringschefen Stefan Löfvén kommer att tillåta det svenska  "världssamvetet" att göra svenskar oönskade i allt fler länder. Arabländerna, Israel, Ryssland.
 
Rebellerna i Jemen stöds av Iran. Det förefaller tveksamt om Iran vågar ingripa militärt i Jemen. Ett grymt öde väntar nog de jemeniter som stödjer rebellerina. Vilka relationer de har till Al qaida och IS, som ockås finns i landet är oklart,. Det är synd att Sverige har tappat sitt goda renommé utrikespolitiskt. Det skulle behövas medlare.
 
Men i stället fick vi en uppvisning i storsvenskt samvetsmos, förpackat som "feministiskt" utrikespolitik. Nu verkar det vara strid också mellan den MP-ledda regeringen och socialdemokratiska kommunalpolitiker, som vill begränsa anhöriginvandringen samt införa tillfälliga uppehållstillstånd.Är det mindre farligt i hemländerna för kvinnor och barn än för de män, som flyr först?
 
Tillfälliga uppehållstillstånd förutsätter att det finns en möjlighet att återvända hem efter inte alltför många år. Den möjligheten kommer flyktingarna aldrig att få, om andra länder tar efter Sveriges utrikespolitik.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0