Efter segern: Miljöpartister uppmanas till historieförfalskning

Eftersom den ryske preisidenten Vladimir Putin inte varit synlig under några dagar spekuleras om han är sjuk, död eller avsatt. Andra förslag är att han har kidnappats av rymdvarelser, och förts bort i ett ufo.Kanske samma rymdvarelser, som enligt den engelska vindkraftindustrin har fätt vindkraftverk så att de har krockat med bilar?  Det mest spekulativa förslaget är att han vakar dag och natt på en förlossningsklinik i Schweiz, där hans fästmö väntas föda barn.
 
Någon oom inte hller har setts till under flera dagar är Sveriges vice statsminister Åsa Romson (Mp). Befinner sig honm också i Schweiz? Jag var tvungen att kolla upp detta. Jodå, Ludmila Putina, som för 30 år sedan gifte sig med en hemlig KGB-agent har inte stått ut med att vara en offentlig person. Jag förstår henne fullständigt. Jag skulle exempelvis trivas med att vara talskrivare eller rådgivare till en politiker. Bakom kulisserna alltså.
 
Men nu handlar det om Åsa Romson, som verkar vara försvunnen. Vice statsministern borde förstås ha stått  vid statsministern sida och tillsammans med honom försäkrat att regeringen i full enighet har sagt upp vapenavtalet med Saudiarabien. Men nu var det inte bara vice statsministern, som hade försvunnit, utan även statsministern och försvarsministern, de båda sistnämnda dock inte till hemlig ort. Statsminisern befann sig i Kiev, och försäkrade Sveriges fortsatta stöd till mördarregimen i Ukraina, och försvarsministern befann sig i Luleå. Näringsministern ville helst tala om neddragningarna inom telecom-industrin. Utrikesministern själv ville inte låta sig intervjuas under den dramatiska dagen, när Sverige sade upp vapenavtalet.
 
I stället har regeringens värsta linlus, Gustav Fridolin svarat på medias frågor om det uppsagda vapenavtalet. Han har mest pratat om Mp:s förhandlingar med Socialdemokraterna. När har de tid att regeria? SVT:s livekollen har talat med ledande miljöpartister som bekräftar att partiledningen skickat ut sms och mejl till förtroendevalda om hur de ska svara på journalisters frågor om att samarbetsavtalet med Saudiarabien inte avslutades i veckan.
 
Miljöpartisterna uppmanas att inte skryta, eller ta åt sig äran av att samarbetsavtalet om vapensamarbete bröts.Uppfattningen bland miljöpartisterna är att om Socialdemokraterna framstår som att de dansat efter Miljöpartiets pipa i frågan om avtalet med Saudiarabien om vapensamarbete, kan det längre fram leda till att Miljöpartiet i utbyte kommer att avkrävas eftergifter i andra förhandlingar. Därför ska historien om Mp:s seger förfalskas. Det kan nog behövas. Är Sverige en demokrati, när ett parti som fick kanppt 7 % av rösterna i senaste valet, bestämmer landets utrikespolitik?
 
Moralen kan åfrågasättas. Löfvén har bombastiskt försäkrat Ukrainas rätt till territoriell integritet, d.v.s behålla de omstridda områdena i östra Ukraina och kanske också att återerövra Krim. Hur nu det ska gå till. Utländska nazister, från bl.a. Sverige, deltar som frivilliga i Azov-bataljonen, som har till uppgift att mörda civila som stödjer de s.k. proryska separatisterna. Azov-bataljonen lyder under det ukrainska inrikesministeriet. Löfvén har lovat nästa en miljard kr i lån till den ukrainska mördarregimen, samma dag som offentliggörandet av Sveriges beslut att avbryta vapensamarbetet med Saudiarabien på grund av detta lands bortt mot de mänskliga rättigheterna.
 
De offentliga avrättningarna i Saudiarabien verkställs av saudiska tjänstemän i statens tjänst. Inte av utländska lönnmördare i statens tjänst. Man ser det man vill se. Ukraina har alltså rätt att försvara sig mot sin egen civilbefolkning, som hellre vill tillhöra Ryssland. Saudiarabien har inte rätt att övervaka sina gränser mot infiltration av utlänska terrorister, som vill störta kungen och upprätta ett kalifat även i Saudiarabien. Det är ju sådana "vapen" som har köpts från Sverige.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0