SMP-regeringens höga moral är dubbelmoral

"Ett land som Sverige har relationer med ska inte kunna genomföra halshuggningar och andra brutala kroppsbestraffningar utan att omvärlden vågar ha några synpunkter på saken." Detta håller jag med om. Men är det okej att ha goda relationer med ett land, under vars inrikesdepartement sorterar en militär enhet av utländska nazister, som har till uppgift att mörda civila, som stödjer s.k. separatister? Sverige lovade igår en miljard i lån till denna mördarregim. Och har inte Sverige goda relationer , t.o.m. vapensamarbete, med USA, som avrättar dödsdömea med giftinjektioner? Men det är kanske en mer human avrättningsmetod? Dock verkställs dödsstraffen i USA efter dom av en laglig domstol. Jag är inte alldeles säker på att så är fallet i Saudiarabien, men tror det. Azov-bataljonens mord på oppositionella i Mariupol är dock garanterat olagliga. Länder (Sverige) som påstår sig styras av höga moraliska ideal ska man vara misstänksam mot. Moralism brukar som bekant vara en täckmantel för omoral.
 
Den diplomatiska kontroversen mellan Saudiarabien och Sverige beror inte på den svenska utrikesministerns kritik. Det är ett svepskäl. Men Saudiarabien befinner sig i krig med terrorismen. I Sveriges regering finns ministrar från ett parti, som stödjer terrorismen. I den svenska debatten har Saudiarabiens kränkningar av de mänskliga rättigheterna framställts som värre än den s.k. Islamiska Statens (IS) kränkningar.
 
I den svenska debatten anklagas Saudiarabien för att ha infört anti-terroristlagar, som används mot vanliga oppositionella. Vad är "vanliga oppositionella"? Vi vet att skrämmande många har avrättats för terrorism i  grannlandet Egypten. De avrättade har dömts för mord på poliser och soldater. Egypten verkar närmast ha förlorat kontrollen över trakterna kring Suez-kanalen och Sinai-halvön, där laglösheten har brett ut sig och s.k. beduiner bedriver slavhandel och mord på flytkingar från Afrika, som försöker  ta sig till Europa.
 
Miljöpartiets linje är som bekant att vi ska ha i det närmaste fri invandring till Sverige. Men partiet tar inget som helst ansvar för vare sig de förhållanden, som tvingar människor att fly, eller för hur de behandlas under flykten. Denna behandling kan vara värre än de förhållanden som de flyr från. MP:s enda försvar är att miljöpartisterna själva inte utför morden. Utan det gör någon annan. Och de ska inte bekämpas!?
 
Terroristerna ska alltså obehindrat få fortsätta, för de är ju också människor, om MP får bestämma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0