Timmar eller dagar kvar till storkrig? Sverige stödjer terroristerna.

Tredje världskriget har pågått några månader nu. Det storskliga kriget är ännu inte världsomfattande, utan koncentrerat till Mellanöstern och Nordafrika. I många fler länder är kriget småskaligt. Det handlar då om terroristdåd, med ibland flera tiotals döda. Vi har sett under de senaste månaderna hur småskaliga krig accelerar upp till storskliga. Idag hände det i Jemen. Presidenten har flytt och försvarsministern är tillfångatagen. Saudiarabien har under dagen fört fram tungt beväpnad trupp till gränsen mot Jemen. Kommer Saudiarabien att invänta en attack från Jemen, eller tänker man ingripa i Jemen för att förebygga en attack därifrån?
 
Genom att bryta ett affärskontrakt och stoppa avtalade vapenleveranser har det "neutrala" Sverige helt klart tagit ställning för fienden, d.v.s. den jemenitiska upprorsrörelsen och dess förbundna: IS och al Qaida. Den saudiska ilskan mot Sverige har troligen föga att göra med utrikesministerns frispråkighet. Men desto mer med ställningstagandet för landets fiender, för den internationella terrorismen,.
 
IS' mål är att upprätta en territorialstat, ett "kalifat" eniligt dess egen vokabulär, d.v.s en stat som har kontroll över ett territorium, som försörjer en armé. Konturerna till detta kalifat kan nu börja skönjas på kartan: Från Sydryssland (norra Kaukasus) till norra Nigeria. Än så länge spridda terrirorier, men målet är givetvis att binda samman dessa till en sammanhängande stat, som är större än det gamla ottomanska (turkiska väldet..
 
Är inte detta ett världskrig? Den svenska regeringen och oppositionen vill inte se detta, utan ser med skygglapparna på spridda terroristdåd.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0