Vindkraftverk krockade med bil

 
Vindkraft - olycksfri energiproduktion, enligt anhängarna.

Det är inte bara ufon från främmande solsystem som ställer till förtret för vindkraftägarna. Vindkraftägarna skyller ju på allt möjligt och omöjligt för att slippa dåig statik för vindkraften. Fuskbyggen till följd av den dåliga lönsamheten är också ett problem. Det här blev nog en helt vanligt bilolycka i statitiken. Särskilt intressant,  eftersom branschen gärna jämför vindkraften med andra farligheter, inte minst biltrafiken. Fler dödas i bilolyckor än i vindkrathaverier. Så de, så!
 
Priset i bortförklaringar togs nog ändå, när den amerikanska vindkraftbranschen grötmyndig förklarade att totala antalet fåglar, som dödas av tamkatter, är vida större än antal örnar som dödas av vindkraft. När det blåser tilllräckligt mycket för att vindkraftverket ge full effekt, kan hastigheten i vingspetsarna uppnå 300 km /tim. Det blir som en giljotin. De stora rovfåglarna ser inte faran som kommer uppifrån, eftersom de fokuserar på bytesdjur på marken. Alla fågelarter är inte utrotningshotade, men stora rovfågar brukar vara det.
 
Och när det bara blåser svaga vindar? Fåglarna klarar sig, men tågen stannar på grund av spänningsfall, om de drivs med vindkraftel. Det behövs alltså annan elproduktion, som startar upp, om blåsten avtar. Vilket betyder att vindkraften inte behövs.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0