Förbudsmotståndarnas hyckleri

De mer aktiva förbundsmotståndarna, de som ständigt vråålar om allas lika människovärde har själva ingen respekt för tiggarnas människovärde. Varför ska de dömas till ett liv i tiggeri och misär, samtidigt som unga män, som inte ens har rätt att vistas i Sverige (om reglerna följs), ska kostas på hundratusentals kronor var, som om de vore små barn? Nåja, nu går ju inte alla de pengarna rakt ner i fickorna på "barnen". Merparten går till advokaterna, gode männen och familjehemmen och alla andra som profiterar på verkliga och falska flyktingar. 
 
Tänk om dessa pengar i stället hade givits till tiggarna, som i så fall inte alls hade behövt tigga. De skriver på socialdemokratiska bloggare och skryter med vilka präktiga sossar de är, och hotar partiledningen med att gå ur partiet, om partiledningen ställer upp på tiggeriförbud. Men i så¨fall är ju ingen skada skedd: Socialdemokraterna kanske blir ett arbetarparti igen, om de fina överklassossarna lämnar. Professorn i Göteborg och den pensionerade domaren med sin fina lantgård, som han köpt efter pensioneringen. Där finns väl utrymme för några tiggare, så att de slipper sova ute? Eller för några "ensamkommande"? 
 
Det finns resurser att hjälpa, om man bara prioriterar rätt, så att hjälpen går till de mest behövande. Sverige har tillräckligt med resurser (skattemedel) för att ge de c:a 5.000 tiggarna från Rumänien och Bulgarien ett antändigt liv i Sverige. Problemet är inte resursbrist, utan risken att många fler kommer, om de upptäcker att det finns ett land som skiljer sig markant från alla andra länder. Det var ju detta som ledde till flyktingkaoset under 2015, som drabbade inte minst länderna längs "västra Balkan-rutten". De länderna var ju inte slutmålet. Slutmålet var Sverige och Tyskland.
 
Om alla EU-länder bestämde sig för att  göra samma sak, så att inget EU-land framstår som bättre än något annat, skulle tiggeri-problemet vara löst inom några få år. Ett tiggeriförbud kan vara en del i den lösningen. De, som trots att de har juridiska och samhällsvetenskapliga kunskaper, motsätter sig varje förslag till tiggeriförbud - i stället för att föreslå ett "mjukt" tiggeriförbud, VILL HA ett samhälle. där fattiga tvingas att tigga. Det ger dem chansena att fortsätta att spotta på andra och kalla dem rasister och anti-ziganister. 
 
Det jag har föreslagit är ett närmast symboliskt straff på 100 kr för olagligt tiggeri- (Det ska också finnas lagligt tiggeri, enligt mitt förslag). Detta skulle ge socialtjänsten rätt och skyldighet att hjälpa tiggarna  En vuxen person, som inte har ett grovt missbruk, kan inte påtvingas hjälp inom socialtjänsten, om inte han / hon har begätt ett brott. Alla vet ju hur det daltas med brottslingar i dagens Sverige. Med dagens regler kan en tiggare frysa ihjäl rakt framför ögonen på socialtjänstens personal, utan att de har rätt att ingripa. 
 
Jag känner till ett fall då tiggare har avhysts från en illegal bosättning sent på kvällen under en mycket kall höstdag, med personal från socialtjänsten närvarande. Deras uppgift var att kontrollera att det inte fanns några barn bland tiggarna, som dock var i 70-årsåldern. Detta hände bara en månad efter att en 60-årig tiggarkvinna hade frusit ihjäl i en skruttig bil, som var hennes och hennes 75-åriga makes bostad. 
 
Hur nödställda de än är, drar sig tiggarna från att söka hjälp från socialtjänsten, som faktiskt är skyldig att ge akut hjälp, förutsatt att den tas emot frivilligt, om mottagaren är en icke-missbrukande vuxen person. De vet, eller anar, att en begäran om hjälp kan leda till att de blir utvisade.När utvisningen väll är verkställd, har socialtjänsten i den svenska kommunen inte längre något ansvar. Och de, som säger sig ge till tiggare och hetsar mot "förbudsivrarna" vägrar skänka pengar genom hjälporganisationer, som har verksamhet i tiggarnas hemländer Detta är omänsklighet, maskerad till godhet. 
 
Så här står det i Utlänningslagen 8 kap 9 §:"En EES-medborgare eller en familjemedlem till en EES-medborgare får avvisas under de tre första månaderna efter inresan om han eller hon visar sig utgöra en orimlig belastning för biståndssystemet enligt socialtjänstlagen.". EES-medborgare är alla EU-medborgare samt alla som är medborgare i Norge, Island och Liectenstein. Alla tiggare från Rumänien och Bulgarien är allts EES-medborgare. En tiggare, som inte längre lagligen kan försörja sig genom tiggeri utan tvingas ta emot hjälp från socialtjänsten, kommer mycket snart att uppfylla rekvisitet "orimlig belastning på biståndssystemet enligt socialtjänstlagen", och kan därmed utvisas. 
 
Frågan är vad som sedan händer med den personen. Men det är en diskussion som förbudsmotståndarna sker som pesten. De vill ju inte vara några anonyma givare via bankgirot, utan vill stå i gathörnen och visa sin godhet. (Samma som Jesus anklagade fariéerna för.) Men det är  den diskussionen som vi måste ha. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0