Barnhandel så in i Norden

"Det danska paret köpte ett nyfött spädbarn i Polen för 750 euro och lyckades lura till sig ett danskt personnummer till pojken tack vare ett födelsebevis utfärdat i Nederländerna. Nu döms de äkta makarna till 20 dagars villkorligt fängelse och samhällstjänst för att ha lämnat falska uppgifter om barnet. Pojken är nu tre år och lever välmående hos det danska paret."

En nyhetstnotis nu på morgonen. Barnköparna dömdes till ett närmast symboliskt straff. Den polska kvinnan, som hade fött barnen, hade begärt betydligt mer, men de danska barnköparna hade lyckatds förhansla ner priset. Jag har skrivit om rohingyabarnen, som didnappas i flyktinglägren i Bangla Desh och säljs till slavhandlare, som säljer dem vidare till slavägare i Mellanöstern - i länder som formellt har avskaffat slaveriet. Där tvingas barnen till sexuella tjänster och annat hårt kroppsarbete. Rohingyabarn kommer säkert att dyka upp på den svenska barnmarkanden också, som ingen tror finns. Barnköparna kommer att framträda i snyftreportage om att de har räddat barnen från ett värre öde än att växa upp med sina föräldrar, om de fortfarande lever, eller släktingar i Burma, som flyktingarna ska repatrieras till om två månader. 

Miljöpartiet kommer med beprövad utpressningstaktik mot socialdemokraterna i regeringen att göra barnhandeln lönsam för köpare och säljare samt för kidnapparna, om rövar bort barnen från föräldrar eller släktingar. Mp-politikerna ser bara det de vill se, toppen på isberget, d.v.s de barn som för redan kommer att befinna sig i Sverige, utan ID-handlingar och kanske utan egen vetskap om varifrån de kommer. 

Första gången jag fick vetskap om den nutida internationella barnhandeln var för tio år sedan, då jag läste att polisen i det afrikanska landet Burkina Faso hade stormat ett Air France-plan strax innan det skulle lyfta på väg till Europa. Passagerarna bestod av vita kvinnor med falska dokument och afrikanka småbarn, många under ett år. De hade rövats bort, medan mödrarna, som var afrikanska bondkvinnor, hade arbetat på fälten. Kidnapparna hade väntat i skogsbrynet, och rusat fram, när kvinnorna hade böjt sig ner under arbetet. Någon minuts ouppmärksamhet och barnet var borta. 

Utbildningsminister Gustav Fridolin, mp. säger att uppgörelsen med 'Socialdemokraterna är en seger för alla som i sina professioner (d.v.s mot betalning från samhället) har kämpat för att de unga afghanska männen ska få stanna i Sverige. Samt naturligtvis även för de som har arbetat ideellt. De kommer säkerligen att visa sin tacksamhet mot ministern genom att rösta på hans parti i riksdagsvalet nästa år. . Vilka signaler ger detta till människosmugglare och slavhandlare runt om i världen?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0