"Metoo" inget för sextrakasserade tonårsflickor på Svenska kyrkans konfirmandläger?

I Sverige bor uppskattningsvis drygt 5 miljoner män (under de senaste åren har vi fått ett mansöverskott), varav minst 4 miljoner är födda i Sverige. Bland de svenskfödda finns alla möjliga sorter, från våldtäktsmän till de mycket blyga, som aldrig vågat titta på. och än mindre vågat ta på en kvinna. Men de utpekas också som skyldiga, trots att en mer sansad debatt skulle visa på en viss "överrepresentation" inom vissa yrken och miljöer. Det är ju till exempel alarmerande när över 4.000 kvinnliga jurister påstår sig ha varit utsatta för sexuella ofredanden under tjänstgöring på advokatbyåer och domstolar.
 
Jag börjar tro att de många friande domarna i våldtäktsmål beror på mer än dåligt bevisläge... En medelålders manlig domare, som har tafsat på den unga, kvinnliga notarien före rättegången är kanske inte helt opartisk som rättens ordförande? Och blir förövaren dömd, så blir det kanske till ett lindrigare straff än vad lagstiftaren har avsett, och naturligtvis ingen utvisning. Tidigare dömda för våldtäkt har ju begått nya våldtäkter i Sverige. Hur det nu gäller att stämpla vanliga och helt oskyldiga svenska män som förövare och offren som medskyldiga visar nedanstående citat från Folkbladet i Norrköping., Widar direkt 18 oktober:  
 

Det mest uppseendeväckande är hur kyrkan lokalt har hanterat situationen då en 14 årig flicka på konfirmationslägret berättade för kyrkans medarbetare att den unge mannen utsatt henne för sexuella trakasserier och ofredanden. Flickans föräldrar underrättades inte om det inträffade. Någon polisanmälan gjordes inte. Att den unge mannen tilläts ligga i flickornas rum under konfirmationslägret är naturligtvis mycket märkligt. Att mannen var muslim på ett kristet konfirmationsläger tillför ytterligare en dimension som naturligtvis har betydelse.

Den unge mannen från Afghanistan har tidigare varit asylsökande men befinner sig nu enligt tingsrättens dom ”olovligen i landet”.  Efter domen i tingsrätten publicerade den unge mannen en text på sin Facebooksida där han beskrev sig som oskyldig och att motivet bakom dessa anklagelser var att ”smutskasta” honom. Han anklagar alltså den 14-åriga flickan för att ljuga och hitta på därför att hon – och kanske andra – vill smutskasta honom.

Hundratals till synes vuxna kvinnor bedyrade snabbt sin tilltro till honom på Facebooksidan – innan mannen raderade sidan – och föll således även de in i anklagelseakten mot den 14-åriga flickan. 

Riktigt patetiskt blir det när biskopen i Linköpings stift ber flickan och hennes föräldrar om förlåtelse. Den för konfirmandlägret ansvariga församlingspedagogen hade inte bett om förlåtelse, utan hade i stället förebrått föräldrarna för "rasism". Detta hände visserligen före me too-kampanjen, men finnds verkliigen inga likheter med "sila mygg och svälja kameler", när man ser hur olika kvinnor reagerar beroende på vem mannen är? De här unga männen, som påstår sig vara barn, har helt klart en sexuell attraktion på sina kvinnliga beskyddare, vars moderhjärtan även klappar för "barnen". 

Jag vet inte om den unge mannen har gått i någon muslimsk friskola i Sverige. Men det är föga sannolikt. Utbildningsminister Gustav Fridolin, mp, som uppenbarligen hoppas på ett välbetalt jobb inom friskolesektorn vill inte förbjuda de muslimka friskoorna, men är oerhört upprörd för att de "inte följer läroplanen" utan könsseparerar eleverna under simunderviningen m.m. Han vill i likhet med resten av det politiska etablissemanget förbjuda religiösa inslag i undervisningen i de religiösa friskolorna. 

Han hänvisar till Europakonventionen för mänskliga rättigheter, när han å ena sidan inte vill förbjuda religiösa friskolor och å andra sidan vill förbjuda dem att vara just religiösa. I denna konventionen står att föräldrar har rätt att uppfostra sina barn i sin egen religiösa eller filofiska övertygelse. Detta gäller även valet av skola. 

Muslimska friskolor, som lär ut våldsbejakande islam och att våldtäkter är rätt, ska stängas. Det tycker jag, Men sådan undervisning är inte enligt traditionell islam. Så nu använder politiker och opinionsbildare terrorism och sexuella övergrepp som tillyggen mot den undervisning i islam, som sannolikt är det bästa motmedlet mot extremism hos personer med muslimsk tro. 

Det finns större anledning att förbjuda Svenska kyrkans konfirmandläger än att förbjuda de musliska friskolorna. Människor  med muslimsk tro, vilka vistas här helt legalt, finns redan i Sverige. Det är ganska sent påkommet att sådana människor inte ska finnas i Sverige. Men uppenbarligen hoppas vissa svenska politiker att den muslimska tron ska dö bort med den första generationen muslimska invandrare., genom en fullständgt vidrig "tolkning" av konventionen. 

Men det är de, som vistas här illegalt, som inte ska finnas i Sverige. De ska inte heller finnas på Svenska kyrkans konfirmandläger. Är det inte märkligt att, dessa konfirmandläger å ena sidan tillåts ha "könssegregerade" sovsalar, och å andra sidan en ung muslimsk man, som är "nyfiken på kristendomen" , tillåts sova bland flickorna?

Kan inte Svenka kyrkans numera starkt sexueliserade budskap, som snarare är en hyllning av gamla hedniska frukbarhetsgudar än kristendom, vara en delförklaring till den unge mannens beteende. DET bad inte biskopen om förlåtelse för. Det är å ena sidan fel att skuldbelägga alla "vita heterosexuella män", men å andra sidan kan man inte bortse från sexualiseringen av hela vårt samhälle, vilket åtskilliga av de, som nu skriker högst om övergreppen, själva har bidragit till. 

Normkritik, leder till normupplösning. Det är ju själva syftet med normkritiken. När gränser suddas ut, kommer gränserna att överträdas av allt fler. Även av fler vita heterosexuella män, givetvis. 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0