Partigrundaren och antisemiten, som nu också har avslöjats som rasist.

Riksdagsledamoten Hanif Bal, m, som miljöpartisten Per Gahrton vill se honom 
 
Per Garthon, som tidigare varit ordörande för Folkpartiets Ungdomsförbund och senare även riksdagsledamot för samma parti, var en av dem som grundade Miljöpartiet och länge en av de mest drivande miljöpartisterna. Han torde fortfarande vara partiets oemotsagda orakel i utrikespolitiska frågor. Han gjorde sig omöjlig i Folkpartiet (nuvarannde Liberalerna) efter upprepade kontroverser med Fp:s dåvarande partiledare Per Ahlmark. Vars medtävlare han hade varit i striden om partiledarposten inom Fp. 
 
Om Ahlmark var en nästan extrem Israel-vän, så var Gahrton ännu mer extrem åt andra hållet. Gahrtons antisemitism och stöd till diktatorer, som ville utplåna Israel och driva ut dess judiska befolkning i havet, är en skam för hela Sverige. Det var inte länge sedan Mp:s språkrör - som även under en tid var vice statsminister i Stefan Löfvéns regering - kallade tragedierna på Medelhavet med överlstade båtar som kapssejsar och hundratals flyktingar som drunkningar vid Auschwitch. Vilket fick judiska företrädare i Sverige att protestera mot relativiseringen.
 
Mp har alltså grundats av en person som vill hha ett nytt Aushwitz för judar. Igåt framträdde Per Gahrton som motdebattör mot Hanif Bali, som är en svensk politiker som är uppvuxen i Sverige därför att han blivit hitskickad vid fyra års ålder, naturligtvis utan att själv varit tillfrågad. Gahrton menade att Bali inte har rätt att ha åsikter om asylsökandes rätt att vistas i Sverige sedan de fått avslag, eftersom han själv har "kommit hit" och är av kurdisk härkomst. Vilket fick Bali att tända på alla cylindrar, vilket fick antisemiten Gahrton att beskylla Bali för ren ondska. 
 
Debatten handlade förstås om de så kallade ensamkommande flyktinbarnen, eller närmaste bestämt om de av dessa som inte är barn och ska avvisas till Afghanistan. Gaghrotn spelar alltså som en av de goda i företällningen av de onda och de goda,  där naturligtvis Bali med sitt stora svarta skägg får symbolisera de onda. Det var en bekäklämmande uppvisning i politiskt korrekt rasism. De, som inte har ett urnordiskt ursprung och utseende har inte samma åsikts- och yttrandefrihet som vi, som har det. 
 
Själv är jag uppvuxen i det landskap som (felaktigt) kallas Svearikets vagga, har ljus hy och har svårt att bli solbränd, har blå ögon, har haft mellanblond till mörkblond hårfärg och har som ung haft enstaka röda skäggsträn. För att finna någon utländskt påbrå får vi gå till slutet av 1600-talet, då en smed från den europeiska kontinenten (troligen Flandern) kom till Sverige. 
 
Mina äldre släktingar var avgjort jude-vänliga under nazi-tiden och Israel-vänliga sedan staten Israel har bildatd. Detta som en bakgrund till att jag aldrig har kunnat acceptera tanken att Israel saknar existenberättigande som sen judisk stat. Min solidaritet med det palestinska folket - och min krigik mot den israeliska statsledningen - är underordnad judarnas rätt till en egen stat på israeliskt territorum.
 
De sveskar, som i likhet med antisemiten och rasisten Per Gahrton tycker att det inte gör något om judarna drivs ut ur Irael, bör svara på frågan vart de alla utdrivna ska åka, om de inte omkommer unde flykten. Judiska kolonier, grundade av judiska handelsmän, har funnnits runtom i Mellanöstern och delar av Afrika under mer än 3.000 år., i nuvarande Syrien, Irak, Iran, Egypten, Saudiarabien, Jemen och Etiopien. Många av dessa judar har flytt till Israel på grund av förföljelser under 1940-talet.Alla israeliska judar har inte kommit från nazisternas koncentrationsläger i Europa. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0