Bättre ordning i klassen med beväpnade lärare?

Ska de skolministrarna beväpna Sveriges lärar så att de kan hälla ordning i klassen?
 
Svenska världsförbättrare fördömer den amerikanska presidentens svar på den senaste skolskjutningen: Beväpna lärarna! Min första tanke var att den första som blir skjuten är hon /han som kan vara beväpnad. Om inte läraren drar först. En pensionerad rektor i Norrland varnade för att någon utbränd lärare kommer att skjuta ner jobbiga elever. Nu är det här med beväpnade lärare ingenting nytt. De har funnits i USA några år. Men det var ju innan Trump blev president.... Allt som hände på Obamas tid var ju rätt. 
 
Och lika rätt hade det varit om Hillary Clinton hade varit president  och gjort det beramade uttalandet. Hillary var ju utrikesminister när Obama var president och sägs ha varit skjutglad, men hölls tillbaka av presidenten. Så hon beväpnade de blivande terroristerna i Syrien för att de skulle vinna inbördeskriget mot den syriska presidenten och hans skjutglada anhängare. Vilket är förklaringen till att Trump i valförelsen beskyllde Hillary för att ha skapat IS. Hillary, som beskrivs som "aktivistisk" ville dessutom beväpna diverse skurkstater mot Ryssland...
 
Anklagerna mot Ryssland för att ha manipulerat det amerikanska presidentvalet har nu lett till kraftigt försämrade relationer mellan USA och Ryssland för att Trump ska slippa misstankar för att vara styrd av Putin. I  stället för avpänning mellan USA och Ryssand, kapprustar Nato och USA. Hillarys pedagogik har gått hem, så varför ska inte lärarna vara beväpnade för att hålla ordning i klassen?
 
Tänk dig varje lärare i rollen som uncle Sam, som håller ordning i världen. Eller uncle Sam som en beväpnad lärare som håller ordning i klassen...
 
Men jag tänkte, när jag hörde förslaget, att det vore bättre att beväpna någon av eleverna. För i så fall vet inte skolskytten vem han ska skjuta först, Han hinner inte skjuta mer än en av personerna i klassrummet, innan han själv blir skjuten. Om han av en händelse skulle råka skjuta den beväpnade eleven, kan man ju beväpna två elever i varje klass. 
 
Jag undrar bara hur den pensionerade rektorn i Norrland har tänkt lösa de allt värre disciplinproblemen i den svenska skolan, med stolar som far genom klassrummen, elever som bär kniv och 25-åriga elever i högstadiet, vilka har ljugit om sin ålder.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0