Lööf vill omyndigförklara lågutbildade invandrarkvinnor

Riksdagspartierna försöker nu bjuda över varandra med förslag, som pekar ut enskilda invandrare (även om de inte har gjort något klandervärt) som problem. Men uppstår alla problem verkligen på individnivå? Om en båt är överbelastad så att den sjunker, beror väl det på att antalet passagerare är för stort, inte på att någon i mänden väger för mycket?
 
Har Sverige tagit emot för många invandrare? Eller är det fel på invandrarna? Det stod i någon sociologi-lärobok att man alltid kan förutse hur en folksamling kommer att agera, men aldrig hur en enskild individ kommer att agera. Om alla andra springer åt samma håll, kan en enskild individ springa åt motsatt håll 
 
Att människor, som talar samma språk och ser ut på ungefär samma sätt, söker sig till varandra, är bara naturligt. Se bara på hur svenskar beter sig på turistorter i utlandet. Det serveras "svenska köttbullar" i nästan varje gathörn. Om svenskar skiljer sig för mycket från lokalbefolkningen, så beror det på att det finns för många svenskar på den orten, inte att det nödvändigtvis är något fel på varje individuell svensk.
 
Politiker, som har talat sig varma för ökad invandring, ser inga problem utmed det. Utan det är de individuella invandrarna som är problem.
 
Annie Lööf, c, som har röstat i riksdagen för något slags amnesiti för 9.000 unga män, som befinner sig här helt olagligt, trots att de fått avslag på sina asylansökningar och har ljugit om identitet och ålder. Nu vill Annie Lööf omyndigförklara invadrarkvinnor, som befinner sig här helt lagligt, har permanenta uppehållstillstånd och aldrig har begått något brott. Hon kallar det för jämställhetsreform.
 
Försörjningsstödet itill invandrarfamiljer ska inte längre betalas ut till mannen, utan mannen och kvinna ska få hälften var, föreslår Lööf. Det låter ju jämstället och bra. Men villkoret är att kvinnan (men inte mannen?) integerar sig i det svenska samhället bl.a. genom att lära sig svenska? Varför är det så nödvändigt när det numera finns instruktioner på alla språk och utlansfödda har rätt till tolk vid kontakt med mynigheter?
 
Räcker det inte att dessa kvinnor lär sig läsa på sitt eget språk, om de inte redan kan det, och lär sig räkna, om de inte redan kan det?
 
Om Annie Lööf menar att kvinnans andel av försörningsstödet inte ska betalas ut alls, inte ens till mannen, så undrar jag vart "medmänskligheten" tog vägen. Det var ju just med "medmänsklighten", som hon röstade för amnestiilagen för de 9000 unga männen, vilket uppskattningsvis kommer att kosta staten 3 miljarder. Jovisst, villkoret är att de ska bedriva gymnasiestuier. Men är det rätt att ställa motsvarande krav på personer, som redan har fått sina asylansökningar prövade och godkända?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0